Sunt sau nu pregatiti elevii hunedoreni pentru examenul de Bacalaureat care va urma in aceasta vara? Acest lucru vrea sa il afle Inspectoratul scolar Judetean Hunedoara, care va face o simulare la toate liceele din judet pentru a vedea care este gradul de pregatire al elevilor de clasa a XII – a.

Inspectorul scolar general al judetului Hunedoara, Alexandru Lautaru, spune ca simularile de pana acum au aratat ca elevii se prezinta mai bine fata de anul trecut, iar acum se va stabili si unde trebuie ca dascalii sa intensifice orele de pregatire.

„Suntem in pregatiri pentru examenul de bacalaureat si eu cred ca in acest an lucrurile vor sta mai bine. Simularile de pana acum au aratat ca elevii isi dau interesul si noi facem tot ceea ce depinde de noi pentru a avea o promovabilitate ridicata”, a declarat, Alexandru Lautaru, inspector general ISJ Hunedoara.

Deja la Colegiul National „Decebal” din Deva a  avut loc o simulare, in perioada 14-16 martie 2012,  la care au participat 180 de elevi ai claselor a XII.

Rezultatele obtinute de ei au fost comunicate parintilor si au fost dezbatute in cadrul comisiilor metodice. „In perioada 2-4 mai 2012, Comisia judeteana propune o simulare la nivel de judet, desfasurata in fiecare unitate scolara. Variantele de subiecte vor fi elaborate de catre inspectorii de specialitate si transmise unitatilor scolare in zilele de desfasurare a probelor scrise; rezultatele simularii vor fi comunicate parintilor”, a spus inspectorul scolar general adjunct, Marta Mate.

Carmen Cosman