A scazut aproape la jumatate numarul elevilor care chiulesc. Asta pare a fi statistica dupa ce Inspectoratul judetean a introdus un sistem de supraveghere a elevilor la intrarea in scoala si de monitorizare a absentelor saptamanal.

Totusi, cele mai bune rezultate au fost inregistrate la inceputul perioadei, ca doar orice minune dureaza cateva zile. „Rezultatele au dat roade foarte bune in primele luni si bineinteles ca nu totul tine o vesnicie. Monitorizarea noastra este, insa, permanenta, absentele au scazut la aproape 40 la suta, comparativ cu aceeasi perioada din anul scolar trecut, ceea ce arata ca masurile au fost bune”, a declarat inspectorul general scolar al judetului Hunedoara, Alexandru Lautaru.

Totusi, au existat in judetul Hunedoara si parinti care au contestat faptul ca la scoala intrarea si iesirea copiilor lor este monitorizata atent, doar cu scopul de a limita

absenteismul.

„Este adevarat si am avut situatii in care parintii s-au plans ca la scoala copiii lor sunt tratati ca la puscarie, ceea ce ne  dezarmeaza intr-un fel, insa vom continua sa ii monitorizam atent, in ciuda acestor comentarii”, a mai adaugat Lautaru.

Elevii din toate scolile si liceele sunt supravegheati la intrarea in unitatea de invatamant si nimeni nu pleaca de la ore,pana la finalizarea acestora. In plus, nu mai sunt elevi care sa petreaca ore intregi in curtea scolii, iar cei care doresc sa cumpere cate ceva din afara perimetrului scolar trebuie sa se adreseze profesorului de serviciu.

Diana Mitrache