Costel Avram, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, a precizat ca fotbalul petrosenean trebuie sprijinit mai mult, dar cu o conditie: ca Simota sa renunte la contractul prin care detine baza sportiva Jiul Petrosani.

”La Petrosani vrem sa sprijinim fotbalul. Il rog public sa renunte la contractul de concesionare a bazei sportive Jiul Petrosani, pentru ca primaria sa poata reda iubitorilor de fotbal echipa Jiul Petrosani. Eu astept un raspuns pozitiv din partea lui”, a declarat Costel Avram. Legat de aceasta problema, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, confirma intr-un fel cererea lui Costel Avram.

”Se pune problema legata de o echipa de fotbal in Valea Jiului. Cred ca in Divizia B i-am putea conduce, iar structura asociatiei ar putea fi alta. Stadionul din Petrosani este dat pe o perioada de 10 ani, dar eu nu pun in vedere lui Alin Simota sa renunte la contract. Simota are meritul de a fi intretinut baza sportiva prin eforturile sale, dar nu cred ca dumnealui poate sa intretina baza si in perioada urmatoare”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi.

Alin Simota, consilier judetean PNL si patron al echipei de fotbal Jiul Petrosani, este de parere ca sustinerea financiara a fotbalului nu depinde de cine detine baza sportiva.

”Asociatia Sportiva Jiul are baza sportiva printr-o hotarare de guvern, baza care a apartinut Ministerului Turismului si Sportului. Asa cum este sustinut fotbalul la Simeria, Hunedoara, Targu Jiu, asa se poate sustine si la Petrosani. Partea aceasta cu renuntarea este o gaselnita care nu-si are locul. Baza este a unei asociatii nonprofit, nu o am eu. Nu permit nimanui sa se lege de istoria acestui club, in conditiile in care acolo se munceste”, a declarat Alin Simota.

Anamaria NEDELCOFF