Urgie in Parang

Sute de turisti sunt monitorizati in cabane in Parang dupa ce ploaia torentiala a intrerupt alimentarea cu energie electrica. Oamenii stau in cabanele in care sunt cazati, dupa ce ploia torentiala a rupt cativa copaci, care au cazut peste liniile de inalta tensiune si au pus la pamant cativa stalpi de curent. Totul s-a petrecut in jurul orei 7,30 sambata dimineata, dupa ce ploaia s-a intetit. Potrivit salvamontistilor, turistii sunt in siguranta si se face tot posibilul ca ei sa nu duca lipsa de nimic. „Trecem din cabana in cabana ca sa vedem cum sunt oamenii si sa ne asiguram ca totul este in regula. De dimineata nu este curent in statiune si asta pentru ca a plouat, copacii s-au ingreunat si au cazut peste liniile de curent electric”, a spus Dumitru Barlida, seful Salvamont Parang.
Echipele ENEL lucreaza la remedierea deranjamentului, dar lucrarile sunt ingreunate de ploaia torentiala si de vant. „Echipele de la ENEL sunt in zona de dimineata si fac tot posibilul sa remedieze in timp util ceea ce s-a intamplat. Mai multi stalpi de curent au fost pusi la pamant de ploaia torentiala, care i-a ingreunat. A fost frig, erau inghetati si s-au rupt, au cazut peste stalpii de curent si s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica”, a spus si Marian Popescu, city manager in primaria Petrosani.
In Parang sunt sute de oameni care au ales sa isi petreaca week-end-ul la munte, dar, din pacate sunt nevoiti sa stea in cabane, la foc de lemne.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Urgie in Parang

  • 11 ianuarie 2015 la 02:21
    Permalink

    Suntem izolati intr-o cabana din Parang, chiar vecini cu domnul Barlida. Nu a venit nimeni sa se intereseze daca suntem in siguranta sau daca avem caldura si nici in cabanele vecine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.