A fost ger de au crapat pietrele, iar apele au inghetat, motiv pentru care cei de la Apa Serv au lucra incontinuu. Si acum sunt interventii, pentru ca Mina Petrila, spre exemplu, a ramas fara apa potabila si zeci de apartamente au constatat ca gerul le-a oprit instalatiile de apa. Si este abia inceputul, pentru ca gerul cumplit revine de marti.
Minerii de la Petrila au ramas luni, la primul sut fara apa potabila din vina retelelor care au fost reinlocuite. Defectiunea s-a produs din cauza gerului cumplit, dar avaria a afectat doar reteaua de apa potabila si minerii au putut face baie, dupa sut. Cei de la Apa Serv spun ca au intervenit in aproape 100 de situatii, iar gerul abia revine. „Din data de 1 ianuarie si pana acum (n.r. 5 ianuarie 2015) am avut cel putin 90 de solicitari la dispecerat. S-a intervenit in 70 de situatii pe diferite probleme. Au predominat bransamentele inghetate. Se intervine acum la mina Petrila, unde este o problema, in Lupeni mai sunt probleme. La mina Petrila, conducta care alimenteaza mina a inghetat din cauza temperaturilor si din cauza perioadei in care s-a intrerupt activitatea”, a spus Florin Donisa, sef al Departamentului Exploatare al S C Apa Serv.
Din pacate, temperaturile scad de marti si timp de cateva zile vom avea din nou ger cumplit. Cei de la Apa Serv spun ca sunt pregatiti pengtru interventii si le recomanda cetatenilor sa se asigure ca bransamentele individuale si apometrele nu stau in zone in care sunt expuse gerului.

Diana Mitrache
A