Dupa ce nu i-a iesit proiectul legat de infiintarea unui spital semiprivat in Petrila, omul de afaceri Cristian Balint – reprofilat brusc de la paza la sanatate – vrea sa puna laba pe Spitalul Municipal Vulcan. De aceea isi doreste desfiintarea unitatii spitalicesti din Vulcan, pe care mai apoi spera s-o obtina, pentru a face cam ce voia la Petrila.

”Spitalul din Vulcan se va desfiinta, iti spun eu din sursa sigura asta. Si lumea va suferi foarte mult, ca la Petrila nu mai e spital, la Vulcan nu va mai fi spital. In curand, pana in iunie, nu va fi spital la Vulcan si atunci vor avea nevoie de mine, sa fac spital si la Vulcan”, a profetit Cristian Balint.

Insa oracolul care il sfatuieste in ultima perioada o face prost, ori intentionat ii da informatii gresite, intrucat nu s-a pus problema ca Spitalul Municipal Vulcan sa se desfiinteze, odata cu aparitia noii Legi a Sanatatii. Mai mult, cei care raspuns de spitalul din Vulcan spun ca nu au auzit in viata lor de Cristian Balint. ”Nu se pune problema ca Spitalul Vulcan sa se desfiinteze. Nu stiu cine e acest Balint, dar vorbeste doua la leu. Cel care va hotari ce va face cu spitalul este Consiliul local, impreuna cu administratia publica locala. Iar spitalul nu are nevoie de vreo asociatie care sa-l preia, fiindca noi avem asociatia noastra, Avicena. Probabil ca acest Balint vrea sa bage si spitalul in faliment, dupa ce a facut cu paza, acum nu are de lucru si e disperat. Dar el crede ca spitalul e firma de paza, sa faca ce vrea el?”, a declarat dr. Mariana Mateescu, managerul Spitalului Municipal Vulcan.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, ii recomanda lui Balint sa viseze in continuare si ”sa propuna proiecte de spitale pe unde o vrea, numai la Vulcan nu”.

”Balint sa-si vada de treaba si sa nu mai vorbeasca prostii, ca nu se desfiinteaza niciun spital. Spitalul va trece la primarie si noi vom avea grija de el. Balint sa isi vada de ale lui, ce, nu mai are ce suge si vrea acum spitalul din Vulcan? Sa propuna proiecte de spitale pe unde o vrea, numai la Vulcan nu”, a precizat Gheorghe Ile.

Anamaria NEDELCOFF