Cum sunt platiti si pontati liderii de sindicat de la Muntele?

Mai multi ortaci ne-au rugat, ca in numele lor, sa solicitam conducerii Companiei Nationale a Huilei un raspuns public la o intrebare simpla, dar care ii cam macina de ceva vreme incoace. Cum, cititorul nostru e stapanul nostru nu puteam sa-i refuzam pe oameni. Intrebarea ar fi: Cum sunt platiti si pontati liderii de sindicat de la Muntele, adica Bebe Nica&Co., in conditiile in care acestia sunt mai tot timpul vazuti la sediul de la Salvamin si mai putin pe la locurile lor de munca de la unitatile miniere.

Spre exemplu, un miner de la mina Livezeni ne-a sunat ieri la redactie in jurul orei 13.00 sa venim sa-i vedem pe sindicalistii de la Muntele cum stau ca ciorchinii la sediu. Acum, nu stim daca in acelasi timp erau pontati si la mina, dar acest lucru s-ar putea foarte usor afla de cei din CNH.

Daca erau la sediul Muntele de la Salvamin, logic, Bebe Nica&Co. nu erau la munca, deci nu trebuie sa apara pontati. Mai mult, un alt miner de la Livezeni ne-a sesizat faptul ca Adrian Jurca ar fi trebuit ca ieri sa fie la proces pe undeva pe la o instanta de judecata de prin tara, deci, logic, nici el nu ar trebui sa figureze pontat.

In alta ordine de idei revenim la o mai veche chestiune semnalata in paginile Cronicii Vaii Jiului prin care solicitam conducerii CNH sa nu mai opreasca cotizatiile minerilor si mai apoi sa le vireze sindicatelor, ci sa-i lase pe mineri sa decida unde vor sa cotizeze.

Majoritatea minerilor sunt de acord cu aceasta varianta, cu atat mai mult cu cat sunt din ce in ce mai multe voci care sustin ca sindicalistii de la Muntele nu le apara interesele lor ci ii preocupa doar propria lor bunastare materiala. Administratia CNH oare nu e de acord cu aceasta dorinta a oamenilor?

Marius MITRACHE

Advertisements

9 comentarii la „Cum sunt platiti si pontati liderii de sindicat de la Muntele?

 • 20 aprilie 2012 la 03:50
  Permalink

  Nimic nou… Liderii corupti care se pupa, bot in bot, cu conducerea nu au prestat, nu presteaza si nici nu vor presta posturile pentru care sunt platiti de CNH. Se va practica, in continuare, politica pontarii fictive, a acestor lideri, la cele mai bune brigazi de productie, cu toate sporurile aferente.

 • 20 aprilie 2012 la 05:11
  Permalink

  Sa gasit cine sa comenteze lenesul de Cojman Valter cel ce statea afara la atelierul EM Lupeni si era platit in subteran cu spor de periculozitate iar acum desi este pensionar ocupa locul munca a unui tanar la firma de paza.Toata stima pentru sindicatul Muntele de la Confederatia Meridian (Nica,Domokos,Jurca,Cozma,Ciubotaru,Temneanu,…)au fost alaturi de noi mineri la greva spontana din acest an,restul sunt rautati, barfe.

 • 20 aprilie 2012 la 07:05
  Permalink

  si totusi,cum sunt platiti si pontati liderii de sindicat? n-am gasit raspunsul in articol !

 • 20 aprilie 2012 la 08:30
  Permalink

  As dori sa-l intreb pe d-l Jujan ,de ce le permite acestor asa zisi lideri de sindicat numiti nu alesi ,sa fie platiti subteran fara ca acestia sa presteze nici macar o ora de munca si asta nu de acum ci de ani de zile, asta in conditiile in care minerul isi rupe spinarea pentru un salar de mizerie chipurile negociat de acesti lideri de sindicat corupti de la muntele .Nu mai vrem sa ni se retina cotizatia la sindicat si sa fim lasati sa ne alegem singuri liderii de sindicat care sa ne reprezinte interesele,ne-am saturat de acesti lideri gen bebe nica si clica lui de la muntele care nu au fost alesi ci numiti ei intre ei .

 • 20 aprilie 2012 la 08:41
  Permalink

  AR FI BINE SA VENITI LA LUPENI SA VEDETI UNDE FAC SUT LIDERII DE SINDICAT DE LA LUPENI SI SUNT PLATITI LA CELE MAI BUNE BRIGAZI ,CAMPIAN DARIUS NU A MAI INTRAT IN MINA DE CEL PUTIN 5 ANI EL FACE SUT LA CLUBUL SINDICATULUI LUPENI UNDE SE DA MARE ANTRENOR DE TENIS SI UNDE MANANCA COTIZATIILE MINERILOR INCLUSIV PE DEPLASARILE LUI ZILNICE CU TAXIUL ACEST INDIVID ESTE PLATIT SUBTERAN LA CELE MAI BUNE BRIGAZI PLUS INDEMNIZATIILE DE LA SINDICAT TOT LA CLUBUL SINDICATULUI LUPENI ISI ARE CUIBUL SI MARELE LIDER BEBE NICA UNDE ISI INVARTE AFACERILE SI UNDE ISI TIN CHEFURILE SI BAIRAMURILE FERITI DE OCHII MINERILOR .SI NE MAI INTREBAM CUM DE A AJUNS MINERITUL DIN VALE UN DEZASTRU DIN TOATE PUCTELE DE VEDERE.

 • 20 aprilie 2012 la 15:06
  Permalink

  sint pontati subteran cu complicitatea conducerii cnh si a conducerii de la unitati…ba mai mult nici liderii de sector nu mai fac sut

 • 21 aprilie 2012 la 07:39
  Permalink

  gusti,de ce nu zici nimic de mesaros,grigore sau mai nou-bistrean-,care-i toata ziua prin oras?

 • 21 aprilie 2012 la 18:33
  Permalink

  Daca Jujan ar da dovada de corectitudine iar pune la punct, pe acesti lideri de sindicat fara pic de bun simnt si iar trimite sa faca sindicalism dupa program asa cum prevede legea ,ca oricum nu fac nimic pt mineri iar daca nu sa le suspende contractele de munca, nu sa le permita sa fie platiti subteran si sa nu faca sut .

 • 23 aprilie 2012 la 18:15
  Permalink

  UNDE SINT ACUM HARNICII DE LA CORPUL DE CONTROL…UNDE E D NA LAKATOS SI D NA NICOLESCU…LE E FRICA….LUPULEAC STIE SA FUGAREASCA NUMAI AMARITII DE ASTIA N ARE TUPEU SA SE LEGE CA L ZBOARA

Comentariile sunt închise.