Presedintele filialei judetene a Partidului Poporului, Haralambie Vochitoiu a acordat un interviu publicatiei noastre, abordand teme de interes in perspectiva alegerilor locale din 10 iunie.

Sunteti un bun cunoscator al vietii politice hunedorene. Care credeti ca sunt sansele Partidului Poporului in viitoarele alegeri?

Am intrat in Partidul Poporului cu un obiectiv clar – acela de a oferi locuitorilor din judetul Hunedoara o viata mai buna, un viitor mai promitator. Vreau sa va spun ca Partidul Poporului poate nu are experienta politica a partidelor mari, insa va asigur ca are entuziasmul si puterea de munca a membrilor sai. Este un partid activ, dinamic, un partid format cu adevarat din oameni din popor, nu din profitori si clientela politica pe care o intalnim la toate celelalte partide. Veti fi uimiti sa aflati cata simpatie este in jurul PP-DD, cati oameni se inscriu zilnic in partid si cate sperante isi pun oamenii in Partidul Poporului Dan Diaconescu. Veti vedea ca vom obtine peste 30% la alegerile locale in judetul Hunedoara. PDL e deja istorie, o istorie pe care vrem sa o uitam cat mai repede, iar PNL si PSD, asa cum vedeti, se cred deja castigatori si au inceput sa se bata pe ciolan. Noi, PP-DD-ul, nu vom lasa judetul pe mana ciocoilor si ne vom lupta pentru a aduce victoria de partea poporului.

D-le Vochitoiu, sunteti presedintele PP-DD Hunedoara si candidatul partidului la functia de presedinte al Consiliului Judetean. Cum vedeti confruntarea cu ceilalti contracandidati?

Va fi o lupta dificila pentru ca ceilalti contracandidati au resurse financiare foarte mari. Important este ca noi avem de partea noastra simpatia populara. Ma lupt cu Molot si Mircia si voi castiga. Dupa cum bine stiti, conform ultimului sondaj de opinie publicat in judetul Hunedoara, am o intentie de vot de aproape 27%, adica pe locul al doilea, la doua procente in spatele actualului presedinte al Consiliului Judetean. Cred ca putem castiga Consiliul Judetean pentru ca lumea e satula de Molot sau Mircia, oameni care au condus judetul si resedinta de judet si care si-au vazut de afacerile lor, intr-un dispret total fata de locuitorii acestei zone. Eu vin din Valea Jiului si va spun ca situatia este foarte trista. Oamenii nu au de munca, sunt satui de promisiuni neonorate si vor schimbarea. Noi, cei din Partidul Poporului, putem schimba in bine viata oamenilor.

In ultimele saptamani ati aparut de mai multe ori la postul de televiziune OTV alaturi de Dan Diaconescu. Ce teme ati abordat in cadrul emisiunilor respective?

Intr-adevar, Dan Diaconescu acorda o atentie deosebita judetului nostru si Vaii Jiului in mod special. Drept pentru care, in emisiunile la care am participat am vorbit despre problemele presante ale oamenilor de aici. Avem un program pentru salvarea mineritului denumit „Huila Poporului” pe care Dan Diaconescu l-a apreciat si l-a promovat, avem programe si solutii pentru domeniul siderurgiei si al celorlalte exploatari, precum exploatarea aurului care este o tema de actualitate. Profit de ocazie pentru a le transmite hunedorenilor ca, in fiecare miercuri, incepand cu ora 20:00, voi fi prezent la postul OTV alaturi de Dan Diaconescu pentru a discuta despre problemele noastre, ale celor din judetul Hunedoara.

Cum este omul Dan Diaconescu? Ce impresie v-a lasat?

Este un om de mare caracter. Este exact opusul politicienilor pe care i-ati vazut in Romania in ultimii ani. Este un om care intelege problemele oamenilor, un om cinstit, un om dintr-o bucata, un om din popor. Cei care doresc sa-l cunoasca personal vor avea ocazia pe 22 si 23 aprilie. Duminica, 22 aprilie, Dan Diaconescu va veni in judetul Hunedoara pentru a se intalni cu oamenii de aici, pentru a le afla problemele si pentru a le oferi sprijinul. Luni, 23 aprilie, Dan Diaconescu va veni in Valea Jiului fiindca ii pasa de cei de aici. Va cobori in mina, la Lupeni, pentru a vedea cu proprii ochi care sunt conditiile de munca ale minerilor.