Pompierii, salvamontistii si jandarmii montani au cautat duminica dupa amiaza trei oameni, care s-au ratacit in padure. Asta dupa ce doi dintre ei au baut bine, pana nu au mai stiut nici unde sunt si apoi au apucat-o spre oras peste dealuri. Din pacate, aveau cu ei si un copil, iar salvatorii lor i-au gasit aproape inghetati.
S-au cinstit bine pe la ceva cunostinte in zona de munte si apoi, bauti crunt, au luat calea spre casa. Doar ca nu au mai stiut drumul si au sunat la 112. Cei 3 oameni care au trait o dupa amiaza de cosmar au pus pe jar echipe intregi de cautatori, care au bajbait dupa ei prin zapezi si ger, pentru ca nici nu putea sa spuna macar unde sunt. „In cursul serii de duminica am avut un apel pe 112 ca trei persoane s-au ratacit. Erau doi adulti si un copil de 9 ani. Persoanele erau in stare de ebrietate si nu puteau sa dea date cu exactitate ca sa stim unde sunt. Am cautat in prima faza in zona Salatruc, dupa care am reusit totusi sa smulgem cateva date mai concrete de la ei si s-a constatat ca erau in Sasa deja, deci pe partea cealalta a versantului”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri militari Petrosani.
Pompierii, salvamontistii si jandarmii i-au gasit pana la urma aproape inghetati. Au ajuns in siguranta acasa, dar nu vor uita curand marea mahmureala care le-a pus vietile in pericol.

Diana Mitrache