Week-end-ul prelungit de 1 Mai ii scoate pe locuitorii din Valea Jiului la iarba verde sau in scurte vacante. Deja operatorii in turism vorbesc despre turisti care vor sa plece in statiunile balneoclimaterice din apropiere.

“Sunt deja oameni care au solicitat ofertele noastre. Au optat pentru statiunile din zona, Felix, Sovata sau Herculane. Aici preturile sunt bune, daca stam sa analizam ca 3 nopti cu mic dejun inclus costa intre 196 de lei de persoana si ajung la maxim 380 de lei pe persoana. Mai mult, e posibil ca oamenii sa vrea sa plece de vineri pana marti si atunci e si mai avantajos”, a spus  Ioan Ceausu, director al unei agentii de turism din Valea Jiului.

Nu sunt lasate deoparte nici ofertele din strainatate, dar aici preturile cresc putin, fata de cele din tara noastra. „Sigur ca avem si acum oameni plecati in strainatate, in acele oferte sociale, care sunt valabile pentru seniori, dar sunt si oameni care solicita sa plece in Cipru. Un sejur aici costa 470 de euro de persoana, cu demi-pensiune, la un hotel de 3 stele”, a mai adaugat Ioan Ceausu.

Vacanta de 1 mai ar putea fi prelungita cu voie de la guvernanti, care intentioneaza sa ofere un liber si  in ziua de 30 aprilie, deoarece 1 mai cade intr-o zi de marti.

Diana Mitrache