An de criza, dar  nu pentru toata lumea. Alesii poporului au fost plecati, pe parcursul anului 2011 in zeci de delegatii sau misiuni peste hotare, fara sa faca rabat de la confortul lor.

Parlamentarii romani au cheltuit anul trecut sume impresionante doar pentru

delegatiile peste hotare. Alesii neamului nu s-au zgarcit cand a venit vorba despre plecarile in delegatii sau misiuni economice, culturale sau de alta natura, iar banii nu au venit din buzunarele lor, ci din

bugetul de stat. Numai in luna octombire – ultima contabilizata de Camera Deputatilor si Senat pana in acest moment – au fost cheltuite 470.000 de lei pentru deplasarile in strainatate ale parlamentarilor, vizita cea mai scumpa fiind cea a lui Cristian Diaconescu, in SUA, pentru care a fost alocata suma de 22.464 lei. Alesii hunedoreni nu au fost foarte plimbareti in anul care a trecut, dar nu puteau lipsi de pe listele cu delegatiile oficiale plecate peste hotare. De exemplu,

senatorul PSD Cosmin Nicula, membru al Comisiei economica, industrii si servicii, al Comisiei permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO si al Comisiei pentru privatizare si administrarea activelor statului, a participat la cea de a saptea sesiune ordinara a Comisiei Mondiale de Etica a Stiintei si tehnoligiei, desfasurata in perioada  8 – 13 octombrie 2011 in Quatar.

O delegatie care a costat peste 10.850 de lei Tot Nicula a vizitat si Franta pe banii Senatului, in luna mai a anului trecut, unde a participat la reuniunea Consiliului Executiv al UNESCO. De aceasta data suma alocata a fost de peste 5.641 de lei.

Si deputatul Iosif Blaga a fost peste hotare cu bani de la stat. De exemplu, acesta a facut parte din delegatia care a participat, in perioada 9 – 10 iunie, la reuniunea Comisiei pentru mediu, agricultura, probleme locale si regionale a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Reuniunea a avut loc la Strasbourg si a costat 9661 de lei.

Carmen Cosman