„Paducel, cat e el momarlan cu lipici, sa fie atent la viceprimar, ca asta e mai smecher in politica decat crede el, chiar daca face pe prostul cand vrea”. Constatin Ramascanu, presedintele PNL Petrila si candidatul liberal pentru functia de primar, lansat oficial marti, la Petrila, este catalogat de cei care nu sunt patrunsi de microbul/patima politicii ”vulpoiul”.

Acuzat ca s-a ”cardasit” cu primarul PDL-ist, Ile Paducel, Ramascanu a ras sau a motivat de fiecare data ca natura functiei de viceprimar al Petrilei il obliga sa faca echipa cu primarul ”pentru locuitorii orasului”, sau ca l-a facut pe primar sa inteleaga ca administratia este mai importanta ca politica in plan local.

De fapt, spun PD-isti si PSD-isti iesiti din politica, Ramascanu a profitat de popularitatea lui Paducel, dar si de o oarecare oboseala acumulata de primar

de-a lungul mandatelor sale. Abil, a strecurat ideile si proiectele sale convingand prin dinamismul sau ca sunt viabile si ca primarul in functie are doar de castigat din a i le sustine, Ramascanu l-a impins pe primar sa deschide usile puterii si institutiilor pentru aprobari si sustinere politica, iar viceprimarul liberal le-a implementat impartind astfel frateste realizarile.

”Ii merge mintea, de aia noi ii zicem vulpoi pentru ca e abil, ca sa nu zic altfel. S-au sustinut reciproc, el pe primar, primarul pe el, si au facut cate ceva. Pentru Paducel a fost o usurare ca in oras, in teren, Titi (Ramascanu – n.n.) s-a ocupat de lucrari unde a castigat notorietate fiind in contact permanent cu oamenii.

Deci s-au folosit unul de altul, ca nici Paducel nu putea sa le faca pe toate. Dar acum e razboi, au intrat in concurs pentru Primarie si e ”care pe care”. Dar dupa cat l-am mirosit, Titi e in stare si in campanie sa se foloseasca de Paducel si chiar daca nu iese primar, tot va castiga in greutate ca politician” – a declarat ing. Octavian Ianc, fost PD, Petrila.

”Paducel, cat e el momarlan cu lipici, sa fie atent la viceprimar, ca asta e mai smecher in politica decat crede el, chiar daca face pe prostul cand vrea”- a completat petrileanul Ionel Barna, pensionar, PSD-ist inactiv.

Daca este asa, sigur primarul Ilie Paducel a stiut si a acceptat stiindu-se imbatabil, conform sondajelor.

Ileana Firtulescu