Miscari spectaculoase la Petrila, unde toate taberele se reformeaza, membrii de partid demisioneaza si candidatii sunt numiti de la Deva. Dupa ce au incercat sa-l mazileasca pe actualul primar, pe care nu l-au mai desemnat candidat al PDL, o parte din democrat-liberali si-au dat demisia.

Primul care nu a acceptat ce i s-a impus de la Deva a fost city managerul Dorin Curtean. El sustine acum ca nu renunta la ideea de a candida la primaria Petrila, chiar si din postura de independent. Curtean a demisionat din PDL, dar sustine ca a facut asta pentru ca de la Deva a fost numit candidat Ilie Paducel. Si asta in ciuda faptului ca organizatia l-a desemnat candidat pe Curtean. „Nu mi-am dat demisia decat marti, inainte ca viceprimarul Constantin Ramascanu sa fie numit candidatul USL la functia de primar. Nu neg ca am avut discutii de principiu si cu PNL, dar voi candida, indiferent din ce partid, sau independent, la functia de primar”, a declarat Dorin Curtean.

Miscarile politice nu se opresc aici la Petrila, unde toate partidele fierb si dau in clocot. Mai mult, din PDL a demisionat si Marius Helju, care s-a inscris in PSD, iar Mircea Ioan Molot l-a desemnat candidat la functia de primar la Petrila pe actualul viceprimar Constantin Ramascanu.

Dorin Curtean este city managerul orasului Petrila si sustine ca a avut discutii de principiu cu PNL, dar deocamdata stie doar ca va candida, nu si din ce partid va face parte.

Curtean a candidat si la sefia PDL, ca principal opozant a lui Dorin Gligor, dar si atunci spune ca a facut-o dintr-un exercitiu democratic. „Si atunci am candidat, pentru am vrut sa vad cat de democratice sunt alegerile in PDL si daca orice membru poate sa acceada la  functiile din aceasta formatiune. Nu mi-am dat demisia din PDL, pentru ca nu cred in doctrina partidului, ci doar pentru ca sa pot candida la primarie, deoarece PDL l-a desemnat pe Ilie Paducel, candidat  la functia de primar”, a mai adaugat Curtean.

Actualul city-manager spune ca in PDL Petrila mai sunt nemultumiti si nu exclude posibilitatea ca alti membri sa demisioneze, sau daca raman „sa nu il sustina pe Paducel”.

Dorin Gligor, presedintele

filialei judetene a PDL sustine ca nu regreta decizia de a-l sprijini pe Paducel. ”Este o optiune personala demisia domnului Curtean si a celorlalti. Au fost tensiuni in ultima perioada intre Curtean si Paducel. Dar politica se face pe voturi. Eu sunt sigur ca am facut o alegere buna atunci cand am decis sa-l sustin pe Ilie Paducel”, a declarat Gligor.

Diana Mitrache

Anamaria NEDELCOFF