Necunoscutul, sau “ Bufonul” in goana dupa voturi. Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, candidatulul partidului care i-a adunat pe toti tradatorii, UNPR a fost plimbat ca sfintele moaste de liderii PDL Petrosani pe la petrecerile momarlanesti poate – poate lumea il va tine minte si il va vota la alegerile din luna iunie, la functia de presedinte al Consiliului Judetean.

In timp ce pentru unii Sarbatorile Pascale au reprezentat un eveniment plin cu insemnatate religioasa, pentru altii nu a fost decat un moment oportun pentru o baie de multime. Momarlanii din Valea Jiului au inceput distractia. Petrecerile campenesti, asa numitele nedei, se tin lant si sunt prilej de bucurie si de reintalnire pentru toata comunitatea. Nedeile sunt organizate, din mosi – stramosi, in jurul bisericilor si toata lumea este invitata. Dar nu mica le-a fost mirarea oamenilor sa constate ca anul acesta la masa cu bucate a venit un personaj necunoscut lor, adica taman primarul Devei, Mircia Muntean, care pana acum nu a mai fost vazut la astfel de manifestari si probabil va mai veni peste exact 4 ani. Asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani ca presedintele Traian Basescu sa iasa in multime pentru aceste campanii de imagine, de data aceasta acelasi lucru l-a facut si candidatul UNPR la functia de presedinte al Consiliului Judetean, Mircia Muntean. Inca primar Devei, dar si candidatul pentru functia de presedinte al institutiei judetene Mircia Muntean s-a aflat, luni, in Valea Jiului, mai exact la Petrosani unde a facut baie de multime cu ocazia sarbatorilor campenesti care au fost organizate la doua dintre biserici. Falos, cum ii este felul, Mircia Muntean s-a salutat si imbratisat cu momarlanii, care nici nu stiau cine este. Mai mult, el a stat cu ei la masa la nedeile organizate la Biserica Sinoni si Sfanta Varvara. El spune ca a ales Valea Jiului ca destinatie de Paste pentru a reusi sa cunoasca traditiile zonei.

“Am venit la Petrosani la aceste nedei la invitatia primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Am ales aceasta zona pentru ca pana acum nu am mai fost la astfel de evenimente tipic momarlanesti. Am venit pentru ca am auzit ca aceste evenimente sunt frumoase si se face si masa de Paste”, a declarat candidatul la fotoliul CJ Hunedoara, Mircia Muntean.

Mircia Muntean a dat mana cu momarlanii, s-a pupat cu ei, le-a urat sarbatori fericite si i-a lasat pe majoritatea total debusolati, intreband cine este domnul plimbat mai ceva ca sfintele moaste si ce cauta pe la ei prin “batatura”.

“Nu stiu maica cine-i. A venit a dat mana cu noi, ne-a pupat si ne-a urat sarbatori fericite, dar nu stiu cine-i”, spune unul dintre momarlani. Dar momarlanii sunt gazde primitoare si, mai ales in zi de sarbatoare, oricine este binevenit sa se prinda cu ei in hora ori sa guste din bucatele pregatite cu multa pricepere. In mai putin de o luna se va da startul, in mod oficial, campaniilor de imagine in vederea atragerii electoratului.

Raul Irinovici
Carmen Cosman