„Eu sunt mot, si sunt mandru de asta, si nu retin sa fi invatat la istoria romanilor ca vreun cameleon sa fie stramosul meu” .

Dorin Gligor despre dezertori. Presedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, isi exprima opinia vizavi de cei care parasesc partidele politice intr-un mod aparte, neconventional. El isi exprima gandurile pe…paginile de socializare, si anume pe Facebook. Inainte de toate, el descrie termenul de politician.

“Pentru mine, a fi politician nu inseamna numai un concurs de declaratii neacoperite de realitate. A face politica inseamna, cel putin pentru mine (si aici pe facebook, pe spatiul meu, ma pot exprima fara sa fiu interpretat sau scos din context) inseamna si o picatura de responsabilitate. Una pe care trebuie sa ti-o asumi si pentru care sa raspunzi in fata celor pe care, zice-se, ii reprezinti”, se confeseaza Gligor.

Conform Dictionarului explicativ al limbii romane, politician inseamna „ persoana care face din politica un mijloc abil si demagogic de realizare a intereselor personale”.

Totodata el are o viziune si asupra politicii si ce inseamna partidele politice. Pentru el partidele politice sunt un tot care au denumiri diferite, dar de cele mai multe ori aceiasi oameni. Adica unul pleaca din PNL, PSD sau PDL si trece in tabara

adversa, indiferent care e ea.

„Politica e facuta din oameni, acei oameni care formeaza echipe politice – numite partide. Adica, multe litere amestecate de care, stiti si voi, din patru in patru ani, unii „politicieni” fug de mananca pamantul. Fug de literele partidului pentru ca in realitate politica inseamna mai mult decat niste abrevieri”, scrie Gligor pe Facebook.

si cum ajungem la partidul aflat la guvernare, in speta Partidul Democrat Liberal, Gligor exprima perceptia alegatorilor asupra oamenilor din

partid.

„Ei, a venit momentul sa fie blamat PDL. Nici nu conteaza ce inseamna aceste litere. Huu, PDL. Da?! Asta aud la fiecare pas… Hotii din PDL care au dus tara in „ispita”. Bun, bun… dar daca sunt hoti astia din PDL– eu nu ma simt, va marturisesc, acesti „hoti” scapa de „infractiunea comisa” daca se dezic de partid? Ii spala cineva de fapta? Sau ce se intampla? De ce nu acceptam o data sa facem o politica matura? Cine mai crede varianta „hotii din PDL”, daca alte partide tanjesc dupa ei? Acesti hoti, cum ii denumesc colegii de pe scena politica – eu ii numesc colegi, ca nu ne-am furat gainile unul altuia – sunt ofertati pentru alegerile viitoare. Sa fie primit!

Unii pleaca, altii vin. E un du-te vino continuu, exact ce va spuneam sambata. Etichetele puse pe oameni – politicieni sunt comentabile. Astea sunt inlocuite cu o alta culoare, dar nu si cu alta personalitate umana.

Eu sunt mot, si sunt mandru de asta, si nu retin sa fi invatat la istoria romanilor ca vreun cameleon sa fie stramosul meu. Asa ca, sa fim romani, sa ne purtam romaneste,ca mai apoi vedem noi cate boabe face fiecare!”, incheie Gligor.

Asta este perceptia lui Gligor despre politica si politicienii din zilele noastre. Morale o ofera chiar el. si anume ca personalitatea umana ramane indiferent de culoarea politica.

Raul IRINOVICI