Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie a fost astazi in Valea Jiului, insa, vizita acestuia a semanat mai mult cu un pelerinaj. A poposit la o slujba de comemorare a victimelor de la mina Petrila, penbtru ca mai apoi, fara sa faca nicio declaratie de presa si insotit de intreg staff-ul PSD, sa intre in mina Lupeni.
Ministrul Nicolescu se pare ca si-a facut in sfarsit timp si curaj si a intrat in mina Lupeni. Evenimentul s-a produs vineri la pranz, cand, insotit de senatori si directori de mina a intrat sub pamant. Din pacate, insa, ministrul a refuzat sa dea vreo declaratie, probabil emo?ionat de importan?a momentului si s-a multumit doar sa salute minerii din mersul masinii.
Totusi, prima oprire in Valea Jiului a facut-o la Petrila, la mina, unde a luat parte la o slujba in memoria minerilor care in 15 noimebrie 2008 au pierit spulberati de doua explozii consecutive.
Cu o lumanare in mana si incadrat de senatorul Haralamnbie Vochitoiu si deputatul Laurentiu Nistor, a participat smerit la slujba de pomenire, dupa care ministrul Razvan Nicolescu a depus o jerba si lumanarea aprinsa la troita din incinta minei. A fost pus sa dea mana cu cativa mineri proaspat iesiti din mina si apoi a plecat fara sa rosteasca vreun cuvant, motivand ca nu se cade sa strice evenimentul.

Diana Mitrache