Palatul Cultural din Lupeni va renaste din ruine. Ani la rând edificiul in care cândva minerii isi petreceau dupa-amiezile, la iesirea din sut, a fost lasat in paragina. De aici s-a furat tot ce se putea fura si, la doi pasi de primarie, constructia ajunsese un adevarat pericol. Acum, insa, au inceuput lucrarile de reabilitare si, pâna la toamna, va fi gata sa-si primeasca vizitatorii.

“Deja lucrarile au demarat si in maxim 8 luni vor fi finalizate. Este o mare bucurie pentru noi ca am reusit sa refacem acest palat si speram ca la toamna el sa fie functional. Va fi redat publicului si speram sa aiba succes”, a declarat Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni.

Reabilitarea acestui obiectiv cultural se incearca de aproximativ 7 ani, insa doar acum  s-au gasit bani. In total lucrarile costa nu mai putin de 9 milioane de lei si banii provind dintr-un proiect european, parafat la Lupeni pe vremea când Elena Udrea era ministrul Dezvoltarii Regionale.

Palatul Cultural Minerul, o cladire istorica din Valea Jiului, a fost dat in folosinta acum 85 de ani, respectiv in luna aprilie a anului 1927.

Diana Mitrache