Copiii de la Casa Policino s-au obisnuit deja cu vizitele primarului Tiberiu Iacob Ridzi, care nu o data le-a pregatit masa. In Joia Mare, insa, primarul, insotit de sotia sa Monica Iacob Ridzi, au venit sa dea o mana de ajutor.

Cei doi au fiert oua, au pregatit vopsele si, mai apoi au vopsit ouale, iar asta i-a incantat pe toti. Fiecare s-a alaturat unui grup de copii, cu care a colorat oua, iar cei mici, care au putut sa se descurce, au fost foarte incantati.

Pe de o parte, au vopsit cei care au anumite dizabilitati, iar alaturi de ei au venit cei care provin din familii dezorganizate si care vin zilnic la acest centru. Scopul final, insa, a fost socializarea tuturor si bucuria ca pot fi utili acum de sarbatori. „Vreau sa pictez cateva oua cat mai frumos. O fac pentru copiii cu dizabilitati, care nu pot sa se descurce si imi face placere”, spune un copil. „Eu am venit aici sa ajut si daca acasa nu faceam asta mereu, aici e frumos ca sunt multi copii si e distractiv”, spune un alt copil.

Tiberiu Iacob Ridzi ne-a declarat ca a venit cu toata placerea la o astfel de actiune, mai ales ca a stabilit, de-a lungul anilor, o anume relatie cu toti copii de aici. „Nu vin aici pentru prima data. Eu le-am mai pregatit masa acestor copii de multe ori. Ma implic in astfel de actiuni pe care le vad in sprijinul celor care au nevoie de noi si nu pot decat sa ma bucur alaturi de ei”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,primarul municipiului Petrosani.

Si Monica Iacob Ridzi a dat o mana de ajutor si, impreuna cu cei mici, a vopsit oua, i-a ajutat sa picteze si s-a bucurat alaturi de ei. „E atat de mare bucuria in ochii copiilor,incat ne simtim foarte bine cu ei. E Joia Mare si stim cat sunt de incantati copii, ca si al nostru, sa vada cum se vopsesc ouale, incat vrem sa impartasim cu ei acest lucru. E o mare fericire sa fim cu ei si cred ca si ei simt la fel”, a declarat Monica Iacob Ridzi, deputat PDL.

Actiunea, una simpla si care ii ajuta pe toti copiii sa socializeze, a fost un succes. Toti au avut de castiga cate ceva si fiecare va avea acasa un ou pictat de el,asa cum s-a priceput. „Noi avem copii cu

dizabilitati si copii sanatosi, dar care provin din familii cu risc de abandon si, impreuna fac asta an de an.

Nu e mai mare bucurie, la noi la ortodocsi, decat sa vopsesti, in Joia Mare, oua alaturi de copii. Pe noi ne ajuta si e atat de usor si de simplu sa aducem astfel bucuria in ochii tuturor, incat credem ca totul va fi un succes”, a declarat Florentina Presecan,director  executiv la Casa Pollicino din Petrosani.

Traditionalele oua de pasti vor fi servite la masa Pascala de toti copii, care, cu siguranta, se vor bucura fiecare de creatia lui.

Diana Mitrache