O mana de mineri de la EM Paroseni, influentati de doua personaje din conducerea minei, s-au aprins ieri, la orele amiezii, pentru un motiv numai de ei stiu si i-au cerut unele explicatii proaspatului director al minei, Sabin Draghici.

S-a incercat un fel de mini revolta, de proasta calitate insa, pentru intimidarea directorului. La mijloc se pare insa ca sunt in joc niste sume de bani, deloc de neglijat, pentru un contract cu plasa de sarma, un afacerist local din Vulcan, un sefulet de la Paroseni, care se visa mare director si un lider de sindicat pus pe parveneala, ca mai toti cei din sindicatul cu numele unei forme de relief.

In fapt, totul ar fi pornit ieri dimineata cand actualul director al minei s-ar fi trezit in biroul sau cu domnul Cocosi si domnul Domokos (v-ati prins cine sunt personajele din descrierea de mai sus!).

Cele doua personaje erau suparate ca directorul minei ar fi refuzat sa semneze o factura cu care s-a trezit din senin pe birou si care avea legatura cu niste plasa de sarma, furnizata de un cunoscut om de afaceri  din Vulcan.

Sefuletul si sindicalistul au incercat sa-i forteze mana directorului amenintandu-l ca ii vor convinge pe oameni sa faca greva, adica in termeni de specialitate se cheama instigare si  santaj si…poate mai gasesc oamenii lui Liviu Dumitru (pentru necunoscatori, Liviu Dumitru este seful IPJ Hunedoara) niste incadrari.

Asta, bineinteles daca se vor autosesiza (atentie, cei cu liceul de matematica ca a lui Soric) si vor merge sa vada ce este cu achizitia aceea de plasa de sarma, (lucru putin probabil sa se intample in conditiile in care ar trebui sa verifice cei de la investigarea fraudelor sau economic, iar acestia in afara de precupetele din piata nu mai stiu altceva).

Noi putem sa-i mai ajutam spunandu-le ca, din sursele noastre demne de incredere si credibile 100 la suta, contractul este de pe vremea fostului director de la Paroseni, Nicolae Dragoi si a fost incredintat direct omului de afaceri din Vulcan.

Marius MITRACHE