Desi e mai simplu cu un singur click sa spui „Paste fericit!”, pe calea virtuala, sunt oameni care au ramas adeptii felicitarilor de hartie. Sute de plicuri pleaca in aceste zile in lumea intreaga sa vesteasca in modul clasic miracolul Invierii, cu urarile de fericire scrise de mana.

Vin sarbatorile si cei care nu au uitat ce e aceea o felicitare sunt din ce in ce mai multi. Nu au uitat de posibilitatea virtuala de a le ura „Pasti fericit!” celor dragi, dar clasica felicitare nu a fost definitiv detronata.

Asta o dovedesc vanzarile – record ale cartilor postale imprimate cu oua si iepurasi veseli. Cei din Petrosani care vand astfel de felicitari spun ca oamenii sunt atrasi de frumusetea imaginilor, dar si de pret si nu putini sunt cei care au vrut sa scrie de mana o urare personalizata de Pasti. „Este mult mai frumos sa-ti scrii gandurile pe o felicitare frumos colorata.

E scris de mana si iti pui amprenta ta acolo. E mai gustata decat o felicitare virtuala si pentru ca nu e scumpa, am luat una sa o trimit parintilor mei care locuiesc in alta tara. Sigur se vor

bucura”, spune un cumparator.

Felicitarile costa maxim 2 lei si vanzarea lor merge foarte bine. „Intotdeauna avem o gama larga de modele, frumoase si atractive. Preturile sunt intre 1 si 2 lei si merita mai mult sa scrii de mana decat sa trimiti virtual,pe net, o felicitare incarcata de pe un site de specialitate. Avem foarte multe si sunt vanzari in aceste zile, foarte mari”, spune Maria Czane, diriginta OP 1 Petrosani.

Fie ca au trimis felicitari de Pastele Catolic, fie de cel Ortodox, locuitorii din Petrosani au batut recordul la vanzari. Acelasi lucru s-a intamplat si la Craciun, iar diriginta Oficiului Postal din centrul municipiului Petrosani a spus ca a reusit sa aduca Posta pe profit, gratie felicitarilor si scrisorilor care au fost trimise de aici.

Diana Mitrache