Saptamana Patimilor incepe prost pentru USL si PDL in judetul Hunedoara. Conform unui sondaj de opinie al Centrului pentru Ocuparea Fortei de Munca si Protectie Sociala (CROFMPS), Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) se apropie cu pasi repezi de USL si calca in picioare PDL-ul.

Astfel, in Valea Jiului, USL ar obtine 39,6% din voturi, PP-DD ar atrage 36,1%, in timp ce PDL este in pragul dezastrului cu numai 9,5%.

Si mai interesanta este insa batalia pentru Consiliul Judetean Hunedoara, acolo unde adevaratul adversar pentru Molot se profileaza a fi Vochitoiu, si nu Muntean, asa cum se auzea la bursa zvonurilor. Astfel, la intrebarea „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cu ce candidat ati vota?”, 29,8% ar vota cu Mircea Molot (USL), 26,9% cu Haralambie Vochitoiu (PP-DD), in timp ce candidatul UNPR, Mircia Muntean ar obtine 25,4% din sufragii.

Cresterea spectaculoasa a lui Vochitoiu se explica prin preluarea conducerii Partidului Poporului Hunedoara, formatiune in care se inscriu zilnic sute de membri la nivelul judetului Hunedoara precum si prin aparitiile pe postul OTV ale lui Vochitoiu carea devenit unul dintre oamenii de incredere ai lui Dan Diaconescu in judet.

Studiul a fost realizat de Centrul Regional pentru Ocuparea Fortei de Munca si Protectie Sociala (CROFMPS) in perioada 25 martie-4 aprilie, in jud. Hunedoara, pe un esantion reprezentativ de 1.023 persoane cu varsta de 18 ani si peste 18 ani. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza de chestionar. Eroarea maxima admisa este de +/- 3,1%.