”P oarta de intrare in Retezat”, pe care Primaria orasului Uricani a aruncat nu mai putin de trei miliarde de lei vechi, a inceput sa se crape inainte de a fi terminata.

Este vorba despre monumentul din fata blocului 13 din Uricani, la care se lucreaza de ani buni, pe bani grei si care se deterioreaza pe zi ce trece.

Ce se putea face cu trei miliarde in Uricani? Multe alte lucruri, mai importante decat construirea a trei ”tepe” din beton, a caror lucrari dureaza de cel putin trei ani.

”Banii acestia puteau fi investiti in altceva, mai bun, chiar la capitolul dedicat culturii. Dar Buhaescu nu face altceva decat sa arunce banii in stanga si in dreapta, ca doar nu da de la ei. Treptele pe care se ajunge la cele trei tepe s-au facut praf, au inceput si tepele sa se crape si nici macar nu au fost finalizate. Va trebui sa dea alte miliarde de lei pentru refa-cerea unui monument care nu avea nici un sens pentru Uricani, ci reprezinta doar o plata pentru un serviciu adus de cineva”, a declarat Sorin Sanda, primvicepresedintele filialei judetene a PPDD.

La randul lui, Daniel Moraru, consilier local PRM, precizeaza ca este o obisnuinta in Uricani sa se arunce bani pe lucrari ce nu vor fi terminate niciodata.

”S-a dat pe acel monument aproximativ trei miliarde de lei. Oricum tepele acelea erau stricate inainte de a se face si monumentul a fost construit numai ca sa ii faca un hatar domnului Stoi, de la PNL. Si probabil ca s-a mers si pe premiza ca trebuie in Uricani sa fie si monumente adevarate, nu numai monumente de prostie, cum este Buhaescu. Dar partea penibila este ca tepele nu au fost terminate, ele trebuiau acoperite de niste placute cu tot felul de inscrisuri, dar placutele s-au pierdut pe drum, pe undeva prin bugetul local. Iar daca acele scari s-au spart, inseamna ca lucrarea nu s-a facut cum trebuie”, mai spune Daniel Moraru.

Anamaria NEDELCOFF