UDMR cauta inlocuitor pentru postul de ministru al mediului, parasit, joi, de Laszlo Borbely. Persoana cotata cu cele mai mari sanse este hunedoreanul Iuliu Winkler.

Potrivit unor surse guvernamentale, Iuliu Winkler este cotat cu cele mai multe sanse sa preia fotoliul de ministru al Mediului, care revine de drept UDMR. Winkler chiar ar fi fost vazut, miercuri, in Palatul Victoria, iar zvonurile privind numirea sa pe functia detinuta pana joi de Laszlo Borbely au inceput sa prinda contur.

Iuliu Winkler este membru al UDMR inca din 1991. In 2000 a devenit deputat, iar dupa un an a fost ales presedinte al UDMR Hunedoara, functie pe care o detine si in prezent.

In 29 decembrie 2004, Iuliu Winkler a fost numit in functia de ministru delegat pentru

comert in cadrul guvernului Tariceanu, post care a fost desfiintat in  2007. A ramas la Guvern, ca si secretar de stat in Ministerul pentru IMM-uri, Comert, Turism ti Profesii Liberale. Dupa nici trei luni, a fost numit, din nou, ministru, al Comunicatiilor, dar a demisionat in decembrie 2007 si a preluat mandatul de europarlamentar al lui Frunda Gyorgy.

Pentru functia de ministru al Mediului mai sunt vehiculate numele deputatului Korodi Attila si cel al vicepremierului Marko Bela.

Carmen Cosman