Va mai amintiti de acel concurs initiat de primaria Petrosani in primavara lui 2009, in urma caruia s-a ales numele statiunii montane din masivul Parang? Ei bine, a fost facut degeaba ! Denumirea gasita de un tanar din Alba Iulia atunci si premiata de primarie cu 1000 de lei, nu s-a folosit niciodata.

“Statiunea se numeste Parang – Petrosani, pentru ca prin Hotararea de Guvern 1205/2009, zona Parang-Petrosani a fost declarata statiune turistica de interes national.  Numele de Alpina a fost obtinut in urma unui concurs anterior datei adoptarii Hotararii de Guvern de care va vorbeam, dar el va ramane in atentia administratiei de la Petrosani, in vederea schimbarii ulterioare a acestui nume. Deocamdata, insa, nu se pune problema ca oficial, statiunea sa se numeasca Alpina”, ne-a declarat Claudiu Cornea, viceprimarul Municipiului Petrosani.

Numele de Alpina ramane, asadar ca optiunea cu numarul doi pentru  edilii din Petrosani, in cazul in care se razgandesc. In viitorul apropiat, insa, dupa cum afirma viceprimarul Claudiu Cornea, nu se pune in discutie acest lucru.

Luiza Andronache