Ciobanii si comercianti de miei nu se prea inghesuie in piete, chiar daca la sfarsitul saptamanii, catolicii isi serbeaza Pastele. Ieri, in Piata de la Petrosani a venit un singur vanzator, care a stat insa ore bune pana sa dea un miel. Singurul miel scos la vanzare a stat atarnat in carlig cateva ore bune pana cand cineva sa il cumpere. Pretul pare ca i-a socat pe multi cumparatori: 25 de lei pe kilogram. “ 25 de lei?! Nuuuuu, este prea scump. Nu cumpar”, a exclamat un barbat. “ Este si mare tare mielul asta. Parca e oaie. Si la 25 de lei pe kg, va dati seama la cat m-ar ajunge?!”, a spus un alt om. „Mieii nu prea au acum cautare, adica sa fie navala pe ei, dar speram ca zilele urmatoare se va intensifica si cerinta si oferta ”, ne-a declarat Ioan Pristavu, seful Administratiei Pietelor din Petrosani.

Saptamana viitoare, insa, ciobani si comercianti vor fi cu zecile, iar pretul, care acum este tinut cu dintii, pare ca va fi usor negociabil.

“Saptamana mai aglomerata va fi saptamana viitoare. Pretul se negociaza, pentru ca cel de pornire este undeva la 25 de lei pe kilogram si speram sa scada undeva pana la 22 de lei si chiar mai mult”, a mai spus Pristavu.

O optiune pentru oamenii mai ocupati, care vor sa evite aglomeratia din piata, este aceea de a cumpara carnea de miel din  magazin. Patronii au adus deja carne si organe de miel la vanzare, iar cumparatorii prospecteaza acum ofertele.

Pretul in supermarket este cam la fel cu cel cerut acum de ciobani in piata, insa avantajul este acela ca aici, mielul poate fi cumparat gata transat, la kilogram.

Luiza Andronache