Foc penal la ariile protejate din judetul Hunedoara

Cel putin trei arii protejate din judetul Hunedoara au fost distruse de incendii, dupa ce persoane inca neidentificate au dat foc la vegetatia uscata din zonele respective, iar vantul a intetit incendiile.Garda de Mediu Hunedoara a formulat trei sesizari penale, dupa ce comisarii de aici au constatat ca trei arii protejate din judet au fost afectate de incendiile puse de fermierii inconstienti, care au vrut sa-si arda resturile de vegetatie uscata si nu au mai supravegheat focul.

„Am facut trei sesizari penale, una pentru arderea unei parti din aria protejata Magura Uroiului, cea de a doua pentru arderea unei parti din Magurele Baitei, iar cea de a treia se refera la aria protejata Geoparcul Dinozaurilor”, a declarat comisarul Cristian Moldovan, seful Garzii de Mediu Hunedoara.

Numai in ceea ce priveste zona care cuprinse Geoparcul Dinozaurilor, suprafata totala mistuita de incendiu este de 120 de hectare de teren. Toate aceste incendii au ramas cu autor necunoscut, pentru ca nici pompierii si nici politistii nu au reusit sa-i identifice pe faptuitori, ca sa ii poata sanctiona contraventional.

Carmen Cosman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.