USL Valea Jiului vrea ce nu vrea judetul

25 de demisii pregatite in cazul in care sefii USL se impotrivesc listelor separate

A seara, inainte de marea intalnire cu liderii judeteni ai USL, social democratii de la Petrosani aveau pregatite demisiile intregului birou de conducere. Desi in toate localitatile din Valea Jiului, PSD si PNL au stabilit in buna pace ca merg liste separate, USL Hunedoara se impotriveste pe motiv ca bulverseaza electoratul.

Dupa ce USL Petrila a hotarat ca merge la alegrile locale pe liste separate, de circa trei saptamani partidele din USL Petrosani se chinuie sa-si convinga sefii de la judet ca asa doresc si ele, pentru ca protocolul permite, ieri au stat la rand pentru a discuta cu liderii judeteni, aflati in Valea Jiului, si USL Aninoasa, si Uricani. La Vulcan, de asemenea hotararea este de liste separate avand in vedere conditiile actuale.

Partidele din organizatiile locale si-au anuntat sefii, le-au trimis si adrese cu motivarea deciziilor de a merge pe liste separate si beneficiile unei asemenea decizii in teritoriu, dar si perfecta concordanta cu protocolul USL.

La Petrosani, supararea a ajuns la cote maxime in ce priveste cerbicia celor doi colideri ai USL Hunedoara de a se impotrivi acestei hotarari luate de comun acord si in buna pace in organizatiile PSD, PNL si mai nou PC, care vrea si el doi consilieri pe liste.

Ca urmare, aseara, cand a avut loc intalnirea celor trei birouri de conducere a partidelor, PSD pregatise in sedinta proprie, de luni, cele 25 de demisii din Biroul Municipal PSD Petrosani. Gestul a fost motivat si indelung dezbatut, cum ca din anul 2004 celor de la Petrosani li s-a impus ce sa faca, in total dezacord cu particularitatea din teritoriu, drept pentru care s-a pierdut de fiecare data.

”Nu mai vrem sa fim acuzati ca nu ne facem treaba daca nu vom castiga pe o chestiune impusa. Daca e sa murim, ceea ce nu credem, macar sa murim ca urmare a hotararilor noastre comune.

Noi nu am tradat niciodata si nu trebuie sa se teama nimeni daca stabilim un lucru: suntinem si vom munci pentru Ioan Rus primar la Petrosani si pentru Mircea Molot, presedinte la Consiliul Judetean” – au declarat cei din Biroul de conducere al PSD Petrosani.

Cei din PNL Petrosani sustin la randul lor ca USL functioneaza foarte bine aici, ca sunt de acord cu listele separate dar sunt convisi ca ideea nu este agreata de cei de la judet.

”Am cerut celor din PSD, care au candidatul la functia de primar, sa faca un program amanuntit de campanie electorala, in care noi sa sustinem pe dl. Ioan Rus la functia de primar, care sunt actiunile comune, iar noi sa ni le facem pe cele pentru consilierii nostri, plus cele pentru Cosiliul Judetean. Totul este foarte clar, dar vom vedea” – au declarat ieri, inaintea marii intalniri, parte din membrii biroului PNL.

Cert este ca la Petrosani s-au perindat toate filialele din Vale, exceptand Lupeniul, pentru a-si convinge sefii ca a impune de la centru solutia – desi protocolul a fost corect si realist intocmit – nu mai este o metoda de lucru eficienta si nici de actualitate. Comunicarea si consultarile trebuie sa devina o regula, iar acolo unde incredere nu e, nimic nu e.

Ileana Firtulescu

8 thoughts on “USL Valea Jiului vrea ce nu vrea judetul

 • 3 aprilie 2012 at 19:51
  Permalink

  USL (PSD-PNL)sunt o adunatura flamanda turbata dupa ciolanul Matusi Tamara (Adrian Nastase) si Sterlingul lui Tariceanu,ei cand au fost la guvernare 2000-2004 nu au facut nimic si atunci nu era nici criza mondiala.

  Reply
 • 3 aprilie 2012 at 20:27
  Permalink

  domna Firtulescu citeste pe zvj mesajul biroului psd vulcan

  Reply
  • 4 aprilie 2012 at 12:06
   Permalink

   Da, din pacate polica naste situatii jenante si sacrifica oameni…

   Reply
 • 4 aprilie 2012 at 06:42
  Permalink

  @ „Valea Jiului” :Cu toata compasiunea pentru tine,dar comportamentul tau semnaleaza un caz cronic de „sindrom P.E.M.A.”.De aceea cu cele mai bune intentii,iti recomand sa consulti un specialist cit mai urgent.Sau ma rog,daca ai in jurul tau persoane care tin la tine sa te duca ei cit mai repede pina nu e prea tirziu.Dupa toate simptomele fiind vorba despre un caz destul de grav,ca sa nu zic disperat,iti recomand Timisoara:www.dr-georgescu.ro.,strada Surorile martir Caceu,zona Spitalului judetean Timis.Ar mai fi citiva postaci cu acelasi tip de obsesii repetate probabil si in somn,drept pentru care propun cititorilor de buna credinta sa constituim un grup de ajutor „pro bono” pentru inchirierea unei dube pt. transportul pacientilor.

  Reply
 • 4 aprilie 2012 at 13:58
  Permalink

  Domnu Johann,
  dupa adresa extrem de exacta, ce sa intelegem? ca ati fost client al domnului doctor gerorgescu, colt cu surorile martier Caceu? Mai Johann, esti un caz celebru de paranoia, impletiota cu schizofrenie si fobia adevarului. Valea Jiului…nu stiu cine esti, dar ai dreptate frate/sora…

  Reply
 • 4 aprilie 2012 at 14:33
  Permalink

  PSD si ACD separat la Petrosani castiga mai multe locuri de consilieri decat impreuna. Asta spun sondajele. Oamenii de stanga nu voteaza o structura politica din care face parte PNL si cei de dreapta nu voteaza o structura din care face parte PSD.
  De ce sa luam impreuna 10 consilieri locali cand putem sa luam 14 separat.
  Total de acord, daca murim, murim pe mana noastra fara candidat la primar impus (vezi Voicescu 2004). A sosit momentul ca PSD Petrosani sa redevina cea mai importanta organizatie a PSD din judetul Hunedoara asa cum a fost intre 2000-2004.
  Felicitari stimati camarazi pentru ca luptati cu demisiile pe masa. Asa cum intreaga echipa de consilieri PSD si-a dat demisia in 2004 atunci cand Ioan Rus a fost schimbat abuziv din functia de presedinte si Gheorghe David din functia de candidat la primar asa trebuie sa puneti si voi problema. Meritati un singur cuvant RESPECT.

  Reply
 • 4 aprilie 2012 at 15:59
  Permalink

  Pe cind lista de la Consiliul Local? si Consiliul Judetean?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *