Montan Cons vrea lucrari din judetul Timis. Montan Cons, societate reprezentata prin Bogdan Alin Becus a contestat o licitatie organizata de catre autoritatea contractanta BANCA NATIONALA A ROMANIEI – Sucursala Timis.  Potrivit documentelor, Becus nu este de acord cu atribuirea prin „licitatie deschisa”, a contractului de achizitie publica, avand drept obiect „Lucrari de reamenajare acces auto si amenajare demisol la sediul Sucursalei regionale Timis a Bancii Nationale a Romaniei”.

Mai mult, reprezentantii societatii au solicitat  anularea raportului procedurii, precum si a tuturor actelor subsecvente acestuia, anularea deciziei prin care autoritatea contractanta a declarat oferta depusa de SC MONTAN CONS SRL ca inacceptabila si reevaluarea ofertei depuse in cadrul procedurii. In baza documentelor depuse de parti, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins solicitarea celor de la Montan Cons Vulcan.

“Respinge ca tardiv introdusa contestatia formulata de SC MONTAN CONS SRL in contradictoriu cu autoritatea contractanta BANCA NATIONALA A ROMANIEI – SUCURSALA TIMIs. Dispune continuarea procedurii de atribuire in cauza”, se arata in decizia CNSC.

Valoarea contractului a fost de 1,5 milioane de lei, fara TVA.

Societate cu lucrari de mantuiala

Societatea din Vulcan este cunoscuta ca fiind una care nu isi indeplineste sarcinile „ca la carte”. In cursul anului trecut, muncitorii societatii Montan Cons, au trebuit sa execute de doua ori lucrarile la un imobil de pe Aleea Poporului. Muncitorii care au executat lucrarile de reabilitare la blocul de pe strada Aleea Poporului au fost nevoiti sa strice tot ce au muncit, dupa ce locuitorii din bloc au sesizat ca materialele folosite pentru izolatie nu corespund calitativ. O comisie din cadrul primariei Petrosani a verificat sesizarea locatarilor, stabilind ca reclamatia este intemeiata, motiv pentru care a dispus constructorului sa remedieze problema.

Practic, oamenii au aratat si comisia din primarie le-a dat dreptate ca muncitorii foloseau pentru izolatia exterioara polistiren expandat pentru spatii ventilate, adica un material care nu corespunde pentru izolarea la exterior.

Raul IRINOVICI