Valea Jiului poate fi atractiva pentru firmerle germane, iar oficialii Germaniei vor urmari cu atentie evolutia economica viitoarte a acestei zone. Aceasta a fost concluzia discutiilor purtate la sediul Companiei Nationale a Huilei Petrosani de directorul general Constantin Jujan cu consulul

general al Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach. Inaltul oficial este originar din regiunea bazinului carbonifer Ruhr, iar in acdrul vizitei oficiale de la CNH acesta a manifestat un interes deosebit fata de trecutul si prezentul extractiei carbunelui in Valea Jiului si s-a aratat preocupat de perspectivele mineritului de huila in contextul politicii energetice actuale.

„Din discutiile purtate cu directorul general Constantin Jujan, domnul Thomas Gerlach a concluzionat ca Valea Jiului poate fi atractiva pentru firme germane, in calitatea sa oficiala promitand sa urmareasca pe viitor evolutia economica a regiunii si sa o includa in recomandarile sale, ca posibila destinatie pentru investitorii germani”, a declarat Oana Stoicuta, purtator de cuvant al CNH Petrosani.

Carmen Cosman