Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a viceprimarului municipiului Hunedoara, Dan Nicolae Robert, in sarcina caruia s-au retinut comiterea mai multor infractiuni. El este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, “daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru un altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si conflict de interese ambele in forma continua”, se arata in raportul Directiei Nationale Anticoruptie.

Actiuni penale timp de trei ani

In rechizitoriul intocmit, procurorii au stabilit ca in perioada august 2008 – iunie 2011, inculpatul Dan Nicolae Robert in calitate de viceprimar al municipiului Hunedoara. Folosindu-se de functia sa, el a dispus fara drept ca primaria sa efectueze achizitii publice de la SC MOTEL BOS SRL si SC EDAR COMDIVERS SRL. Conform procurorilor, cele doua societati apartin sotiei si soacrei sale.

„Ca urmare a efectuarii, in mod nelegal, de plati catre cele doua firme, a fost cauzata o paguba de 108.351,42 de lei bugetului primariei, suma ce reprezinta avantaje patrimoniale pentru cele doua firme”, se arata in comunicatul DNA.

In exercitarea atributiilor de serviciu, in calitate de viceprimar al municipiului Hunedoara s-a a indeplinit acte si a luat parte la luarea deciziilor prin care s-a realizat direct un folos material pentru sotia si soacra sa, asociate si administratore unice ale SC MOTEL BOª SRL Hunedoara, respectiv S.C. EDAR COMDIVERS S.R.L., deoarece in baza actelor si deciziilor la care a luat parte inculpatul, cele doua firme au desfasurat operatiuni comerciale cu Primaria Municipiului Hunedoara, incasand sume de bani din bugetul acesteia.

In vederea recuperarii prejudiciului, s-a instituit sechestrul asigurator, pana la concurenta sumei de 108.351,42 lei, asupra unui imobil apartinand inculpatului Dan Nicolae Robert.

Raul IRINOVICI