Luna viitoare va avea loc receptia pentru primul bloc ANL din municipiul Lupeni, iar in toamna va fi receptia si celui de-al doilea. Gabriel Lungu, administratorul public al municipiului Lupeni, a declarat ca intaietate la primirea locuintelor, conform legii, vor avea tinerii medici si dascali, care activeaza in localitate.

”In momentul de fata unul dintre blocurile este finalizat, mai sunt de efectuat mici retusuri la interior. Va fi receptionat in luna mai, este un bloc construit de la zero. La celalalt se lucreaza la structura pe scheletul de dinainte. Practic, se lucreaza la ”camasuirea” lui, adica la imbracarea intregului schelet in beton armat”, precizeaza Lungu.

Administratorul public al municipiului Lupeni a mai vorbit si despre criteriile de acordare a locuintelor.

”In momentul in care vom face receptia, vom aproba si o hotarare de consiliu local prin care vom stabili criteriile de acordare a locuintelor. Pe langa criteriile legate de vasrta, tineri pana in 35 de ani, va mai fi acela de prioritate pentru medicii Spitalului Municipal Lupeni si cadrele didactice. Cele doua categorii profesionale sunt prevazute in Legea administratiei publice locale”, mai spune Gabriel Lungu.

Pentru construirea celor doua imobile a fost nevoie de 10 milioane de lei, bani veniti de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. ”Noi avem obligatia de a racorda cele doua blocuri la utilitati”, mentioneaza Lungu. Un al treilea bloc ANL este in proiectul ministerului de resort de anul acesta in Lupeni. ”Ni s-a aprobat si documentatia  pentru cel de-al treilea bloc, langa cele doua. Urmeaza ca ministerul sa stabileasca data licitatiilor. Aceste blocuri sunt necesare, fiindca foarte multi tineri din municipiul Lupeni au nevoie de o locuinta”, precizeaza Gabriel Lungu.

In prezent, la Primaria municipiului Lupeni sunt inregistrate peste 300 de cereri pentru obtinerea unor locuinte.

Anamaria NEDELCOFF