Prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu a solicitat conducerii ministerului Sanatatii ca noua forma a proiectului legii sanatatii sa fie lansata in dezbatere publica cel mai tarziu la sfarsitul lunii aprilie, astfel incat sa fie transmisa Parlamentului in actuala sesiune.

Solicitarea premierului Razvan Ungureanu vine ca reactie la declaratia politica intitulata “2012 – Reforma sistemului de sanatate din Romania” sustinuta de deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi si prin care Monica Iacob Ridzi evidentia faptul ca elaborarea unui nou cadru legislativ, care sa vina in intampinarea nevoilor concrete ale romanilor, nu mai poate fi amanata.  (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7116&idm=1,026&idl=1)

“Apelul facut catre cei in masura a demara acest proces nu a ramas fara ecou. In cursul zilei de ieri,(nr: vineri) la Ministerul Sanatatii, a avut loc o intalnire de lucru in cadrul careia s-a analizat si stadiul la care se afla elaborarea noului proiect de lege. In urma acestei intalniri, domnul

prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu a solicitat conducerii ministerului ca noua forma a proiectului legii sanatatii sa fie lansata in dezbatere publica cel mai tarziu la sfarsitul lunii aprilie, astfel incat sa fie transmisa Parlamentului in actuala sesiune. Multumesc, pe aceasta cale, domnului prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu pentru atentia acordata solutionarii problemelor cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania”, scrie Monica Iacob Ridzi pe blogul personal.

Deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi crede ca primul pas pentru deblocarea sistemului de sanatate a fost facut,  iar urmatorii pasi necesari “insanatosirii” sistemului sa se desfasoare in mod firesc.

“Primul pas a fost facut! Blocajul in care se afla reformarea sistemului de sanatate din Romania a fost depasit. Sper ca si conducerea Ministerului Sanatatii sa dea dovada de responsabilitate si sa supuna dezbaterii noul proiect de lege a sanatatii la temenul solicitat, iar urmatorii pasi necesari “insanatosirii” sistemului sa se desfasoare in mod firesc”, mai scrie Monica Iacob Ridzi.

Marius MITRACHE