Monica Iacob Ridzi: Reforma sistemului sanitar face un pas inainte

Prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu a solicitat conducerii ministerului Sanatatii ca noua forma a proiectului legii sanatatii sa fie lansata in dezbatere publica cel mai tarziu la sfarsitul lunii aprilie, astfel incat sa fie transmisa Parlamentului in actuala sesiune.

Solicitarea premierului Razvan Ungureanu vine ca reactie la declaratia politica intitulata “2012 – Reforma sistemului de sanatate din Romania” sustinuta de deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi si prin care Monica Iacob Ridzi evidentia faptul ca elaborarea unui nou cadru legislativ, care sa vina in intampinarea nevoilor concrete ale romanilor, nu mai poate fi amanata.  (http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7116&idm=1,026&idl=1)

“Apelul facut catre cei in masura a demara acest proces nu a ramas fara ecou. In cursul zilei de ieri,(nr: vineri) la Ministerul Sanatatii, a avut loc o intalnire de lucru in cadrul careia s-a analizat si stadiul la care se afla elaborarea noului proiect de lege. In urma acestei intalniri, domnul

prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu a solicitat conducerii ministerului ca noua forma a proiectului legii sanatatii sa fie lansata in dezbatere publica cel mai tarziu la sfarsitul lunii aprilie, astfel incat sa fie transmisa Parlamentului in actuala sesiune. Multumesc, pe aceasta cale, domnului prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu pentru atentia acordata solutionarii problemelor cu care se confrunta sistemul de sanatate din Romania”, scrie Monica Iacob Ridzi pe blogul personal.

Deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi crede ca primul pas pentru deblocarea sistemului de sanatate a fost facut,  iar urmatorii pasi necesari “insanatosirii” sistemului sa se desfasoare in mod firesc.

“Primul pas a fost facut! Blocajul in care se afla reformarea sistemului de sanatate din Romania a fost depasit. Sper ca si conducerea Ministerului Sanatatii sa dea dovada de responsabilitate si sa supuna dezbaterii noul proiect de lege a sanatatii la temenul solicitat, iar urmatorii pasi necesari “insanatosirii” sistemului sa se desfasoare in mod firesc”, mai scrie Monica Iacob Ridzi.

Marius MITRACHE

8 comentarii la „Monica Iacob Ridzi: Reforma sistemului sanitar face un pas inainte

 • 1 aprilie 2012 la 18:25
  Permalink

  Noi minerii vaii jiului am votato cu incredere pe doamna deputata Monica Iacob Ridzi sa ne reprezinte in parlament si speram sa nu se piarda drepturile noastre ale minerilor si sa se angajeze tineri in mineritul vaii jiului.

  Răspunde
 • 1 aprilie 2012 la 19:14
  Permalink

  Sa se modernizeze in acest an Gara din Petrosani,drumul spre Voineasa (Cheile Jietului)asa cum au facut cei din Valcea pana la hotarul nostru si sa continuie lucrarile la drumul din Parang si drumul spre Herculane.

  Răspunde
 • 1 aprilie 2012 la 21:49
  Permalink

  Ce dracu mai vorbeste si paparuda asta.Sa taca si sa cugete la ce are de facut la mititica”

  Răspunde
 • 2 aprilie 2012 la 04:36
  Permalink

  Reforma sistemului sanitar este un dezastru, eu nu stiu de ce se pronunta pe aceasta tema. Coplata nu ii spune nimic, reducerea numarului de paturi in spitale, inchiderea spitalelor, orice consultatie se plateste, conditii mult mai dure pentru a face o tomografie sau un RMN etc, si doamna Ridzi sustine reforma sanatatii dar nu se gandeste la cei multi ca nu au bani din ce sa traiasca, asa ca, doamna Ridzi lasati-ne, nu va mai dorim in cel mai important for al tarii PARLAMENTUL, pe care PD-L l-a transformat intr-o institu?ie marioneta!

  Răspunde
 • 2 aprilie 2012 la 05:45
  Permalink

  Monica,eu zic sa vezi de reforma in sistemul penitenciarelor,pentru ca o sa aveti nevoie la cat ati furat.De cat tupeu trebuie sa dai dovada,cand ai facut de rusine Valea Jiului, sa-ti dai cu parerea desre lucruri pe care nu le-ati facut intr-un mandat.Ciocu mic, ca nu o sa mai fiti la putere.

  Răspunde
 • 2 aprilie 2012 la 08:14
  Permalink

  Sa se dea „bonuri de reducere” pentru Viena si bilete de avion pentru toata lumea.

  Răspunde
 • 2 aprilie 2012 la 08:33
  Permalink

  Frati romani pasi inainte? eu zic un pas lateral este mai sanatos pentru unii,incertitudinea este prielnica pentru unii.Cetatenii de rind ar trebuii sa is-i puna multe semne de intrebare.Imvatamintul,sanatatea ar trebui sa fie pilonii principali pe care sa se cladeasca o societate normala.

  Răspunde
 • 2 aprilie 2012 la 12:06
  Permalink

  Inchiderea spitalelor a fost un act terorist indreptat impotriva poporului roman, o crima la adresa umanitatii si GENOCID. Cseke, Boc si Basescu trebuie sa raspunda in fata justitiei pentru aceasta crima.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.