Vantul a distrus masini si a zburat acoperisuri

O furtuna iscata din senin a rupt acoperisuri si a distrus mai multe masini in Valea Jiului. Tablele au zburat purtate prin aer si la Vulcan si la Lupeni oamenii au fost nevoiti sa stea in case din cauza vantului care a batut extrem de tare.

Vantul a suflat joi dupa amiaza in toata Valea Jiului si a purtat prin aer acoperisurile subrede. Primul incident s-a produs la Vulcan, acolo unde oamenii au privit uluiti cum acoperisul fabricii de confectii a fost purtat prin aer si a cazut pe masinile parcate in zona si in parcul de langa fabrica. “Nu ne-a venit sa credem ce se intampla. A fost o rafala foarte puternica si a vazut doar cum a zburat acoperisul prin aer. Apoi a cazut pe strada”, a povestit un localnic. Circulatia a fost intrerupta minute bune pe artera de centura a municipiului Vulcan, din cauza acoperisului care a ajuns pe carosabil. Mai mult, imediat ce dezastrul s-a produs, au si aparut “magnetii”, care au plecat cu tabla in spinare.

Si la Lupeni vantul a produs pagube. Aici a luat pe sus un acoperis al unui bloc si l-a aruncat peste o masina parcata in apropiere. “Este vorba despre un acoperis in sarpanta cu structura de lemn, care s-a prabusit in Cartierul Barbateni. Nu sunt victime, doar pagube, pentru ca a cazut peste o masina pe care a avariat-o”, spune Gabriel Lungu, administratorul public al municipiului Lupeni.

Rafale puternice de vant au maturat si celelalte orase din Valea Jiului, dar nu au fost inregistrate pagube semnificative.

Diana Mitrache

Advertisements