Greva minerilor a fost declarata legala

Minerii au protestat legal la inceputul acestei luni. Instanta Tribunalului Hunedoara a dat, miercuri, castig de cauza celor de la Sindicatul Muntele in cadrul procesului intentat de Compania Nationala a Huilei vizavi de ilegalitatea grevei.

Sindicatul Muntele a fost dat in judecata de conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH), fiind considerat responsabil de protestele declansate de mineri.

Instanta a amanat de mai multe ori termenul privind pronuntarea solutiei, insa ieri magistratii au considerat ca cererea celor de la Companie este tardiva si lipsita de fundament.

In cazul in care solicitarea celor de la Compania Nationala a Huilei ar fi fost acceptata, angajatii nu ar fi putut avea pretentii financiare pentru zilele de intrerupere a activitatii, iar initiatorii grevei pot fi obligati personal la despagubiri pentru toate pierderile suferite de CNH in timpul in care au fost sistate activitatile in subteran.

Astfel, judecatorii hunedoreani au considerat ca greva a fost una spontana, aceasta nefiind initiata la nivel de sindicat, drept pentru care decizia a fost in favoarea ortacilor.

4 thoughts on “Greva minerilor a fost declarata legala

 • 28 martie 2012 at 21:06
  Permalink

  nica il invinge pe jujan! jujane,ti se pregateste ceva?

  Reply
 • 28 martie 2012 at 23:31
  Permalink

  Sa facut dreptate. Felicitam sindicatul Muntele (Nica,Domokos,Jurca,Ciubotaru,Temneanu,Cozma,…)de la Confederatia Meridian ca au fost si sunt alaturi de noi mineri prin fapte nu prin vorbe.

  Reply
 • 29 martie 2012 at 03:44
  Permalink

  CNH nu a vrut sa castige procesul… De aceea a introdus actiunea abia dupa incetarea protestelor si de ochii MECMA si a PDL. Am 3 cereri conform legii 544/2001 la care CNH nu mi-a raspuns nici pana acum… Faptul ca nu mi-au raspuns demonstreaza ca nu au vrut sa castige procesul…

  Reply
 • 29 martie 2012 at 15:47
  Permalink

  adica liber la anarhie?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *