Primaria Petrosani a alocat 10 miliarde de lei vechi pentru Termoficare SA, o firma aflata la un pas de faliment si cu datorii de milioane de lei noi. Societatea este impresurata de creditori, care vor sa-si recupereze sumele datorate.

La masa credala s-au asezat, la coada, mai multe institutii carora societatea de termoficare le datoreaza cateva milioane de lei noi. Vorbim despre Termocentrala Paroseni, DGFP Hunedoara, Primaria si Consiliul Local Petrosani, Apa Serv Valea Jiului, Nova Serv Valea Jiului, Romtelecom, dar si o serie de societati cu care Termoficare SA a avut relatii contractuale. Numai la bugetul de stat societatea de interes local are de plata peste 2,6 milioane de lei noi.

Procesul are termen pe data de 3 aprilie, la Tribunalul Hunedoara, instanta care judeca, in acelasi timp, si actiunea „inversa”, formulata chiar de conducerea SC Termoficare SA. Autoritatile locale spera, totusi, sa salveze firma, considerata cea mai viabila in acest domeniu din intreaga Vale a Jiului.

„Societatea de termoficare din Petrosani se afla in procedura de insolventa, solicitata de catre conducerea societatii din cauza datoriilor pe care societatea le are la stat si la agentii economici.  Lucrurile sunt in desfasurare, iar situatia aceasta poate dura foarte mult, astfel incat nu se poate pune problema de un faliment iminent. (…) Datoriile firmei sunt foarte mari, in special catre bugetul de stat si Termocentrala Paroseni. Investitiile alocate de primarie pentru acest an sunt in valoare de 10 miliarde de lei vechi”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Petrosani, Nicolae Tasca. La ora actuala, la SC Termoficare SA Petrosani sunt racordate peste 2.000 de apartamente.

Carmen Cosman