Terenuri cu strigare in Pasul Valcan

In vara acestui an, primaria Vulcan da liber la terenuri in Pasul Valcan. Administratia locala va scoate la licitatie 115 pozitii de teren topografiate pentru care se anunta bataie mare, mai ales ca statiunea, care este goala acum, se va umple de turisti in cativa ani.

Preturile care se vor striga se anunta a fi mari, mai ales ca nu putini oameni si-ar dori sa aiba o concesiune intr-o zona turistica in plina expansiune.

In prezent, lucrurile sunt putin in stand by din cauza unei completari la documentatie, solicitata de catre cei de la Ministerul Dezvoltarii Regionale ti Turismului, insa in cel mult doua luni se poate da startul. “Am depus PUZ-ul la Ministerul Turismului, iar acum asteptam avizul. Cand il primim, il bagam mai intai la Consiliul Judetean, iar apoi la Consiliul Local Vulcan. Cei de la Minister au mai cerut astazi (ieri) o completare la documentatie pe care am dat-o”, a declarat Gheorghe Ile, primarul Municipiului Vulcan. In rest, in acest proiect, primaria are toate celelalte avize necesare. De altfel, anul acesta, se continua lucrarile prevazute in program si incepute inca de anul trecut. Aici, administratia locala de la Vulcan s-a unit cu cea de la Lupeni, pentru a lega cele doua statiuni, Pasul Valcan de Straja, printr-o alta telegondola.

Luiza Andronache

Advertisements

Un comentariu la „Terenuri cu strigare in Pasul Valcan

  • 29 martie 2012 la 11:05
    Permalink

    O aiureala, unde naiba sa mai faci 100 de cabane. E clar ca la noi nu se stie ce e aia turism. Partii de ski si vre-o doua trei cabane mari trebuie, nu cabanute de doi lei.
    Acum cu situatia asta de criza eu cred ca e cam tarziu. Cati oameni au skiat anul acesta la Pasul Valcan ??. Pacat de gondola si de frumusetile din Straja. Repararea drumului care trece peste munte si unirea cu cel de pe Susita ar fi mult mai benefic chiar decat drumul de la Dealul Babii. Oamenii astia din Vulcan care fac asemenea planuri se vede ca sunt rupti de realitate, nu au fost pe teren. Cautati o firma ca lumea sa faceti ceva benefic nu doar sa cheltuiti bani. Mai vorbeste cu oamenii domnule primar…

Comentariile sunt închise.