Bosnia, in pericol sa arda impreuna cu vegetatia uscata

Flacari cat casa luni seara, in apropiere de Colonia Bosnia din Petrosani. Zeci de gospodarii au fost la un pas de a fi mistuite de limbile de foc. Problemele au aparut in urma aprinderii vegetastiei uscate de catre un localnic care nu a tinut cont de interdictiile legale, iar vantul a intetit focul, care s-a extins cu repeziciune.

Zeci de gospodarii situate in cartierul Bosnia au fost in pericol, dupa ce flacarile au ajuns la mai putin de 50 de metri de gospodariile oamenilor. Fumul inecacios a inundat toata zona de Nord a Petrosaniului si  a putut fi vazut de la kilometri departartare. Pompierii s-au luptat ore in sir cu fglacarile scapate de sub control, iar comandantului Detasamentului de Pompieri din Petrosani, cpt. Adrian Avram, exista pericol ca focul sa ajunga la gospodariile oamenilor. si Garda de Mediu Hunedoara are in atentie atat incidentul de la Petrosani cat si altele din judetul Hunedoara, pentru ca vorbim despre poluare, fie ea si accidentala.

„Aceste practici sunt interzise si oamenii au fost informati. In cazul in care sunt identificati cei care au pus foc sunt amendati, iar sanctiunea acordata de noi pleaca de la 3000 de lei. In anii trecuti am dat mai multe amenzi pentru aceste practici”, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu a Judetului Hunedoara, Cristian Moldovan.

Advertisements

Un comentariu la „Bosnia, in pericol sa arda impreuna cu vegetatia uscata

  • 28 martie 2012 la 03:10
    Permalink

    nu trebuie amendati ca si asa no platesc amenda la puscarie cu ei care fac focul intentionat. duceti 2 3 la puscarie si sa vedeti ca oamenii vor intelege ca nui voie saincendezi vegetatia uscata nesupravegheata?

Comentariile sunt închise.