Nici un angajator nu s-a inscris pentru bursa din acest week-end. Vineri are loc prima bursa la Petrosani si angajatorii care ofera locuri de munca sunt cei care si-au scos posturile de pe la inceputul acestui an.

Desi a fost anuntata si angajatorii au fost instiintati, totusi oferte de locuri de munca intarzie sa apara. “Bursa va avea loc in 30 martie la sediile agentiilor locale. Totusi, trebuie sa spun ca, din pacate, avem locuri de munca doar pe cele care sunt scoase zi de zi de angajatori si care nu prea sunt ocupate. Facem un apel ca angajatorii sa vina si sa ne aduca oferta

pentru ca vineri, somerii sa poata avea de unde sa aleaga”, a precizat Iudith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.

somerii au si vineri de ales locuri de munca la baruri si restaurante, in asigurari, in servicii, iar cele din constructii inca mai asteapta. „Nu au venit cei din constructii, desi se pare ca vremea e buna, dar somerii ar putea sa aleaga un loc de munca in confectii, servicii, restaurante, baruri, cofetarii, ori constructii de masini”,a mai spus Iudith Babtan.

Sfarsitul lunii februarie a consemnat o noua crestere a ratei somajului in judetul Hunedoara, aceasta ajungand la 6,14 la sutaa, Aproximativ 11.960 de persoane isi cauta locuri de munca acum in Hunedoara, iar o bunaparte sunt din Valea Jiului. Asta dupa ce aici au avut loc disponibilizari masive.

Diana Mitrache