Un abataj din subteranul minei Petrila aflat in imediata vecinatate cu zona unde in anul 2008 si-au pierdut viata 13 mineri si salvatori mineri s-a autoaprins.
Incendiul a izbucnit din cauza fenomenului de autoaprindere a huilei din stratul exploatat si tot personalul minei a fost evacuat. Practic, in mina lucrau doar cei care asigurau permanenta pe perioadei vacantei de Pasti, iar acum salvatorii au inceput sa inunde spatiul, pentru a opri focul. Procedura este in curs de desfasurare si directorul general al societa?ii de inchideri de mine, Aurel Anghel spune ca acel abataj va fi inchis definitiv, aceasta fiind solu?ia cea mai sigura pentru a nu pune in pericol via?a oamenilor. „Noi ne asteptam sa se produca un astfel de fenomen, pentru ca am ajuns cu exploatarea carbunelui in zona in care era limita cu abatajul in care s-a produs explozia din 2008. Anticipam fenomenul si spatiul a fost tot timpul controlat. Pentru a nu pune in pericol viata oamenilor, am decis sa inundam acest abataj, fiind solutia cea mai sigura”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al Societatii Nationale de Inchideri de Mine, divizie de care apartine mina Petrila.
La mina Petrila erau doua abataje productive, iar acum, dupa evenimentul acesta, minerii vor mai scoate huila dintr-un singur spatiu de exploatare.
Diana MITRACHE8