USL: Chinurile facerii unui candidat la primar

Ieri, in sfarsit s-a stabilit! Ioan Rus este candidatul USL Petrosani, din partea PSD conform protocolului, pentru functia de primar. Tot de ieri, de la pranz, au inceput negocierile pentru listele comune ale candidatilor PSD si PNL pentru consiliul local.

Zbaterile in USL Petrosani pentru a da nastere unui candidat pentru sefia Primariei Petrosani au tinut ceva vreme. Promisiuni pentru anuntarea acestuia au fost inca din decembrie. Dar n-a fost sa fie. Cei ce simpatizeaza cu USL au gasit scuza: mai bine sa masori de 10 ori si sa tai o data. Ceilalti, care au asteptari din partea PSD si PNL au spus ca ori este o tactica, ori nu au oameni.

Sondajele de opinie au aratat ca PSD are oameni care pot candida si pot avea o prestatie care sa intareasca alianta, chiar daca nu castiga primaria la alegeri. Primaria poate fi castigata si de la numarul doi in jos, de la viceprimar si prin mai toate structurile ei si astfel primarul ales sa vina de partea celor multi. Aceasta este viziunea nedeclarata oficial, dar vehiculata de cei doi lideri USL, Ioan Rus (PSD) si Alin Simota (PNL).

Pana ieri, conducerea judeteana acceptase propunerea venita de la Petrosani, respectiv Costel Postolache sa fie candidatul la functia de primar, pentru ca Ioan Rus, cel mai bine cotat in sondajele de lucru, a refuzat sa candideze. Doar ca Postolache, pentru ca a fost scos la inaintare in ultimul moment, a pus niste conditii cu care nu a fost de acord conducerea bicefala a USL.

Acesta a avut pretentia ca ”listele pentru consilieri sa fie separate. In rest, pot sa-mi rezolv problemele. Daca nu este acceptata aceasta conditie, nu voi candida” – a precizat, sambata, Costel Postolache, prim vicepresedinte al PSD. ªi pentru ca Uniunea Social Liberala Petrosani este perceputa ca fiind una dintre cele mai bine cotate din judet, iar liste separate insemnau si candidati separat pentru functia de primar  – deci o ruptura – nu s-au acceptat conditiile lui Postolache.

Ca urmare, discutiile s-au reluat…

Ieri, in sfarsit s-a stabilit! Ioan Rus este candidatul USL-ului, din partea PSD conform protocolului, iar de ieri, de la pranz, au inceput negocierile pentru listele comune ale candidatilor pentru consiliul local.

”Da, raman pe pozitie, iar lista pentru consilieri va fi comuna. Conduc un partid la Petrosani si deci am o responsabilitate. Astazi, vom negocia cu PNL listele pentru consilieri” – a declarat Ioan Rus, candidatul USL pentru Primaria Petrosani. ”Ioan Rus este candidatul nostru, al USL, pentru functia de primar al Petrosaniului si vom merge la alegeri pe lista comuna. Astazi, avem a doua runda de discutii pentru stabilirea oamenilor de pe aceste liste si va mai fi o runda care va parafa negocierea”- a declarat Alin Simota, presedinte PNL Petrosani.

Ileana Firtulescu

4 comentarii la „USL: Chinurile facerii unui candidat la primar

 • 26 martie 2012 la 23:16
  Permalink

  Aliosa,fa-i pe gaozarii lui rus-cel mai rozaliu guzgan…

  Răspunde
 • 27 martie 2012 la 08:57
  Permalink

  Costel Postoleche este un individ care chipurile se da ca el aduce voturi pentru PSD (USL)dar el din contra este un lingusitor pe langa partid cum a fost la noi la sindicate in perioada 2001 sau 2002 cand marea salarile cu 2% sau 4% si a continuat in acea perioada sa se faca disponibilizari si inchideri de mine.Ce falci rotunde are Postolache pe timp de criza mondiala iar Simota nusi platea angajati de la firmele lui atunci cand nu era criza mondiala dar avea bani pentru vile,masini luxoase si fosti puscariasi ca Litera Cristi care sa bata si sa ameninte cetateni.

  Răspunde
 • 27 martie 2012 la 12:01
  Permalink

  eu zic sa-i alungam pe toti si sa traim in triburi, ca salbaticii, ca asta merita romanii…

  Răspunde
 • 27 martie 2012 la 18:52
  Permalink

  pentru ; minerii vaii jiului; pdl-istule,iar ai aparut? sa stii ca atunci cand era lider postolache maririle de salariu au fost in martie 2000 de 42% i in octombrie de 40% asa ca nu mai denigra omul la comanda,daca ai fi lucrat in minerit ai fi stiut asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.