Acord de asociere CJH-Petrosani-Lupeni. In sedinta Consiliului Judetean Hunedoara. de la sfirsitul saptamanii trecute, s-a mai luat o hotarare care continua seria parteneriatelor cu diverse institutii din judet pentru a consolida si dezvolta – pe alocuri pentru a salva – activitati de interes general.

Dupa parteneriatul public – privat, unic in Valea Jiului dintre CJH si  Asociatia Misionara Umanitara Lupeni – care acorda servicii private de asistenta sociala, vin in cascada alte parteneriate, dar de genul public-public, respectiv cu primariile din Valea Jiului, pe anumite servicii publice care au nevoie de sprijin financiar.

O data cu ambitiosul proiect, avand in vedere amplitudinea, de rezolvare civilizata a problemei cainilor vagabonzi in tot judetul – cu parteneriate intre vreo 17 primarii si Consiliul Judetean -, s-a mai nascut un parteneriat/asociere intre primariile Petrosani si Lupeni, cu consiliile locale aferente, si CJH prin Serviciul Public Judetean SALVAMONT.

Salvamontistii si cele doua primarii din Valea Jiului au dus-o greu in aceasta iarna, bugetele si politicile guvernului in ce privesc serviciile si finantarea lor partiala, in general, fiind sub necesar. ªi pentru ca toata lumea vrea dezvoltare turistica in Parang si Straja, in principal, nu poti face turism fasa sevicii de calitate, mai ales in ce priveste

siguranta cetateanului aflat pe munte, in statiunile din Valea Jiului.

”Este o hotarare bine venita, un ajutor pentru Primaria si Consiliul Local Lupeni aceast parteneriat cu Consiliul Judetean. Salvamontul are, in aceste conditii, o activitate mai buna tinand cont de sustinerea financiara. Primaria Lupeni a reusit sa plateasca toate datoriile salvamontistilor si chiar ei au venit si mi-au sesizat faptul ca a aparut in presa faptul ca inca exista aceste datorii. Cert este ca am reusit, in aceasta iarna, sa platim. Repet, hotararea CJH este bine venita” – a declarat Cornel Resmerita, primarul municipiului Lupeni.

Entuziasmat, seful salvamontistilor din Parang, Dumitru Barlida, a precizat ca acest parteneriat va ridica in continuare calitatea serviciilor, pentru ca echipamentele sunt importante in salvarea de vieti, pe munte.

”Ne ajuta foarte mult aceasta hotarare pentru ca CJH are alte fonduri comparativ cu cele locale. Daca nu ar fi fost Consiliul Judetean, noi eram acum liberi, fara ocupatie, ca sa zic asa. 80 la suta din echipamentele pe care le avem sunt de la judet. Noi actionam, fireste si in judet. Este o treaba foarte buna! / a declarat Dumitru Barlida, sef Salvamont Petrosani.

”Am observat ca atat primaria din Petrosani, cat si cea din Lupeni stau mai dificil cu fondurile si atunci am incercat sa-i sprijinim noi” a afirmat presedintele CJH, Mircea Ioan Molot.

Cu aceste parteneriate, sau acorduri de asociere, s-a demonstrat ca atunci cand vrei, poti, si ca atunci cand au existat frecusuri politice, acestea au adus numai dejavantaje in sensul nerezolvarii multor probleme care au afectat in continuare cetatenii si dezvoltarea zonei.

Ileana Firtulescu