Fosta garnizoana militara din Petrosani sta sa se prabuseasca. Hotii de fier vechi au sapat in pereti si au scos fierul din beton, iar autoritatile locale aveau in plan transformarea imobilului in locuinte sociale. Acum, insa, totul e o ruina.

De aici s-a furat bucata cu bucata fiecare perete care continea beton, iar acum structura subrezita de la temelie sta sa cada. In tot acest timp, in cladire intra oameni care inca sparg peretii pentru o bucatica de fier si isi risca viata. „Vin oameni si sapa dupa fier, iar noi ne pazim copiii sa nu ajunga inauntru ca oricand se poate prabusi peste ei”, spun oamenii care locuiesc in apropiere.

Administratia locala, care avea in plan sa reconstruiasca cladirea spune acum ca nu a avut bani sa plateasca paza. Iar jandarmii, care privesc de peste gard nu fac nimic, tocmai fiindca nu au contract de paza al obiectivului. „Blocul acela a fost prins pentru reabilitare si transformare in locuinte sociale. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, dar, din pacate, pana in acest moment nu avem date ca acest lucru se va intampla. In ce priveste paza, este imposibil pentru primarie sa puna acolo oameni, intrucat numarul politistilor locali este insuficient”, spune Nicu Tasca, purtator de cuvant la Primaria Petrosani.

Situatia nu este singulara, ci mai multe cladiri stau sa se prabuseasca  sau chiar s-au prabusit, dupa ce hotii de fier au sapat in pereti. Numai in toamna trecuta,un barbat a fost prins pe jumatate sub un perete de cateva tone si a scapat ca prin minune cu viata. Cu toate acestea nimeni nu demoleaza si nimeni nu investeste in reconstructia acestor imobile.

Diana Mitrache