La inceputul lunii aprilie, la Lupeni va incepe reamenajarea orasului. Asta inseamna ca intreaga urbe va trece printr-un lifting facial, care dura un an, doi, insa la final, rezultatul va fi unul conform asteptarilor. Odata cu startul lucrarilor la Palatul Cultural Minerul, aici se va incepe si proiectul privind dezvoltarea infrastructurii ce cuprinde reabilitarea totala a 13 strazi din localitate, inclusiv a soselei de centura, plus doua poduri, podul ce merge spre Mina Lupeni si podul ce face intrarea spre strada Tusului.

“Valoarea totala a proiectului este de 300 de miliarde de lei vechi, iar intr-un an de zile cred ca va fi totul gata, pentru ca se doreste sa se inceapa pe mai multe strazi odata. Licitatia s-a terminat, totul este in regula, iar pana acum s-a asteptat sa se indrepte vremea, pentru a nu ingreuna circulatia rutiera si pietonala”, ne-a declarat Gabriel Lungu, city managerul Municipiului Lupeni.

Tot conform reprezentantilor administratiei locale, acesti bani vin din fonduri europene. In aceasta perioada se mai demareaza o serie de lucrari, cum ar fi cele de supraveghere video. La Lupeni urmeaza sa se monteze 41 de camere video pe strazi si in intersectii, care vor costa in jur de 7 miliarde de lei vechi. De asemenea, in scurt timp, aici va incepe reabilitarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului.

S-a dat OK-ul pentru contractul de finantare, iar acum edilii asteapta sa semneze contractul in valoare de 200 de miliarde de lei vechi. Acest proiect, in afara de modernizarea cladirii in sine, prevede si achizitionarea de medicamente plus un tomograf computerizat, un aparat dupa ultimele standarde.

Luiza Andronache