Cea de a 26-a editie a prestigiosului concurs interjudetean de matematica „Traian Lalescu” s-a desfasurat la Petrosani, unde s-au intrecut cate 20 de elevi din patru judete din vestul tarii.

Competitia se adreseaza celor mai buni matematicieni din fiecare judet, iar participantii sunt mai ales olimpicii la matematica. Lucrarile celor 80 de elevi participanti au fost evaluate de o comisie formata din profesori universitari de la Petrosani si Timisoara, specialisti in matematica, dar din comisie a facut parte si primul elev care a castigat acest concurs in urma cu 26 de ani.

„Este un concurs cu traditie de nivel national si este foarte important pentru noi toti. Vreau sa multumesc domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi pentru ca ne-a sprijinit in organizarea acestui concurs, el este tinut pentru a treia oara in Valea Jiului, dar si Consiliului Judetean pentru ca ne-a ajutat financiar. Acest concurs nu are invingatori si invinsi, iar pentru a ajunge aici sa concurezi, este un lucru extraordinar”, a declarat inspectorul general al ISJ Hunedoara, Alexandru Lautaru. La buna desfasurare a concursului au contribuit Primaria municipiului Petrosani si Consiliul Judetean Hunedoara. „Este o onoare pentru Petrosani sa fie gazda celor mai buni elevi, iar acesti copii pasionati de matematica merita apreciere. Este mult mai usor in ziua de astazi pentru un elev sa gaseasca alte modalitati facile de a-si petrece timpul liber, un exemplu ar fi calculatorul. Tinerii acestia aleg ca metoda de relaxare matematica si cred ca este extraordinar”, a precizat si primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen Cosman