Nu se mai fac proiecte pentru anveloparea blocurilor. Cel putin asa stau lucrurile in Valea Jiului, unde edilii asteapta noi reglementari in domeniu. Nici cei care fac asta pe cheltuiala lor nu sunt inca lamuriti si mai e nevoie de legi locale ca sa fie si scutiti de taxe.

Lucrarile de izolare termica au fost sistate cel putin deocamdata. Chiar daca asociatiile ar strange banii necesari, primariile inca nu pot face lucrari, pentru ca asteapta noi fonduri. Acum nu mai sunt bani in buget si singurele fonduri pe care se bazeaza edilii sunt cele europene.

“La Primaria Municipiului Petrosani nu a sosit nicio informatie privind posibilitatea anveloparii blocurilor pe fonduri europene. A fost doar o discutie, care inca nu s-a concretizat la nivel guvernamental”, spune Nicu Tasca, purtator de cuvant al acestei institutii.

Nici cei care au pus mana de la mana si si-au izolat singuri blocul nu sunt mai fericiti. Ei ar putea sa-si recupereze banii, daca nu vor mai plati impozit, dar nici asta nu e inca stabilit.

„Cei care si-au anvelopat singuri blocurile pe cheltuiala proprie nu pot deocamdata sa fie scutiti de plata impozitelor locale.

Acest lucru va fi posibil dupa adoptarea unei hotarari de consiliu, dar deocamdata nu s-a luat acest lucru in discutie”, a mai spus Nicu Tasca.

Anul trecut primaria din Petrosani a reusit sa finanteze izolarea termica a mai multor blocuri si construirea acoperisurilor la alte cateva.

Lucrarile au fost finalizate in toamna trecuta si de atunci nimeni nu a mai depus proiecte.

Diana Mitrache