Liderii PP-DD recunosc valoarea actualului primar al Petrosaniului pentru viitoarele alegeri, dar nu recunosc ca nou venitii ”oameni cu scoala”, fosti politicieni fara scopuri atinse, atenueaza din succesul partidului OTV-ist la nivel national creand nemultumiri si tensiuni.

Dupa ce liderii USL, respectiv cei ai PSD si PNL, au recunoscut ca actualul primar al Petrosaniului este de nebatut in alegeri, a venit si randul celor din PP-DD.

In viziunea tuturor filialelor partidelor politice locale actualul primar al municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi,

candidat PDL la viitoarele alegeri locale pentru acelasi post, este de nebatut. Procentele din sondajele de opinie il situeaza intre 62 si 66 la suta in intentia de vot a cetatenilor, dar si la incredere si notorietate. Cum celelalte partide nu invata de atatia ani ”sa-si creasca viitorul primar” in rastimpul dintre alegerile locale, adica sa-l promoveze si sa-l formeze conform unor previziuni in ceea ce privesc dorintele alegatorilor, la momentul actual, Ridzi nu are contracandidat. Degeaba celelalte partide fac sondaje peste sondaje, pentru ca acestea arata tocmai nemunca lor din ultimii trei ani pe  aceasta latura. Partidele au fost ocupate cu lucruri marunte, de cartier, cu certuri, barfe, intrigi, organizari si reorganizari pentru ca acum sa se trezeasca fara oameni pregatiti.

Dupa ce USL, respectiv PSD si PNL, s-a resemnat ca nu-l poate devansa pe actualul primar, a incercat castigarea acestuia de partea lor, incercare de inteles avand in vedere ca PDL la nivel de tara este in declin major. In cazul Partidului Poporului – Dan Diaconescu, liderii locali recunosc la randul lor ca este ”greu de ucis” Tiberiu Iacob Ridzi.

”Vulturii” se inghesuie la PP-DD

PP-DD, un partid nou, cu structuri neconsolidate, dar mult deasupra PDL in sondaje, este de luat in seama chiar daca unora nu le place calitatea politicii facuta in stil manelisto – OTV-ist. si liderii acestui partid au fost si sunt surprinsi de aderenta formatiunii politice la public. Politicienii cu vechi state, dar carora nu le-a prea iesit succesul prin politica pana in prezent, s-au lipit rapid de PP, nemaibagand in seama UNPR care stagneaza la 1 la suta in sondaje. Analistii sustin ca PP are succes tocmai ca este un partid nou, cu chipuri noi, spre care oamenii vin in disperarea lor si ca urmare a acumularii neincrederii in vechii politicieni. Dar acum vin, precum vulturii, chiar politicienii vechi, renegati de partidele din care au facut parte, stricand astfel sandramaua noului partid. S-au creat multe astfel multe nemutumiri in randul membrilor si al simpatizatilor PP, lucru ce ar putea atenua ”succesul fulminant” al partidului tv la nivel national.

Liderii PP nu realizeaza inca acest lucru, dovada ca se contrazic, nu peste doua zile, ci in aceeasi conferinta de presa, ceea ce confirma spusele presedintelui PP Valea Jiului, Raj Tunaru, ca fierberea succesului din partid este greu de gestionat.

”Vin foarte multi in partidul nostru, parca prea multi dintr-o data, lucru ce ma ingrijoreaza pentru ca este dificil de gestionat situatia, pentru ca asta implica o reponsabilitate uriasa. Populatia s-a saturat de toti politicienii, vor oameni noi care nu au facut politica” – spune Raj Tunaru.

Acelasi presedinte Tunaru, a adaugat, printre altele, ca in PP nu are doar oameni simpli, fara pregatire, aratand noile veniri in partid, fosti membri in alte formatiuni politice. ”Vedeti, au venit si mai vin la noi oameni seriosi cu experienta si cu pregatire, deci nu avem – asa cum se spune – numai oameni simpli” – a precizat Raj Tunaru.

Si totusi, Ridzi…

In ceea ce priveste candidatul pentru fotoliul de primar al Petrosaniului, acelasi Raj Tunaru a recunoscut suprematia lui Tiberiu Iacob Ridzi in optiunile alegatorilor.

”Recunoastem valoarea actualului primar Tiberiu Iacob Ridzi. Dar partidul din care face parte are probleme si s-ar putea sa aiba soarta PNTCD. Clar, Tiberiu Iacob Ridzi are sansele cele mai mari sa fie viitorul primar al Petrosaniului. Dar, noi intram in teren ca sa castigam. Sunt convins ca vom iesi pe locul II. Repet, aceste alegeri locale sunt botezul PP si sunt foarte importante pentru partid si viitorul lui” – recunoaste presedintele PP-DD Valea Jiului, Raj Tunaru.

Cine a spus ca in politica nu este greu??

Ileana Firtulescu