Fundatia George Becali, infiintata de latifundiarul din Pipera, ar putea fi executata silit din cauza datoriilor acumulate catre bugetul local din Petrosani. Deocamdata, edilii stabilesc daca se merge pe sechestru asigurator, ori pe varianta popririi conturilor bancare pentru recuperarea banilor.

Reprezentantii administratiei publice din Petrosani vor sa instituie sechestrul asigurator  pe blocul lui George Becali, din municipiul Petrosani. Inspectorii fiscali nu au de ales, din cauza datoriilor acumulate de Fundatia George Becali, care detine in acte imobilul. Datoriile la bugetul local se cifreaza la 163.000 de lei, suma reprezentand impozitele neachitate din 2011, primul trimestru al acestui an, dar si o restanta din 2010.

“Nu  stiu daca s-a luat legatura cu Fundatia. Modalitatile de comunicare sunt cele legale, iar dec izia care se va lua va fi comunicata Fundatiei George Becali”, a declarat Nicolae Tasca, purtatorul de cuvant al Primariei Petrosani. Daca nici asa nu se reuseste recuperarea sumelor restante, s-ar putea trece la executarea silita. Fundatia George Becali a intrat in posesia imobilului respectiv in ianuarie 2007, in urma unei licitatii publice organizata de municipalitatea in Petrosani. Blocul a fost reparat si amenajat, iar Fundatia George Becali a vrut sa vanda locuintele. Apartamentele nu si-au gasit insa cumparator, mai ales ca nici zona in care este situat nu este prea atractiva.

De fapt, Becali a vrut sa vanda garsonierele, insa acestea costau 30.000 de euro, un pret prea mare pentru zona in care sunt construite. Asa ca, blocul, situat in cartierul Aeroport din Petrosani, este nelocuit inca din 2007, cand s-au finalizat lucrarile de reabilitare a fostului camin de nefamilisti. Evaluat la  1.649.322 lei, blocul a fost de mai multe ori sub sechestru, masura asiguratorie pusa de reprezentantii Serviciului Taxe si Impozite Petrosani, din cauza datoriilor acumulate de Fundatia George Becali la plata taxelor si impozitelor, ceea ce se va intampla si acum.

Carmen Cosman