Insotitorii persoanelor cu handicap din Lupeni nu mai au din ce trai

Insotitorii persoanelor cu handicap din Lupeni nu si-au primit salariile de cateva luni.

Satui sa astepte si mai ales fara bani, ei au venit ieri la primarie sa ceara explicatii primarului Cornel Resmerita.  Cei mai multi dintre ei nu au alte venituri in afara de salariu de insotitor si pensia de handicap a membrului din familie care necesita sprijin. “Noi n-am luat banii de insotitor pentru grad I handicap din luna decembrie, iar pe anul acesta nu s-a dat

niciun ban. Deci, ianuarie, februarie, martie si vine si aprilie, iar noi nu am luat nimic. Trebuie sa tinem copiii, sa le cumparam medicamente. Daca nu le luam medicamentele, ei si mor. La al meu, in doua zile, daca nu ii dau medicamentele, moare. Mancare, iar. Eu daca nu ii da mancare la copilul meu, sare si la mine si la nevasta-mea”, ne-a declarat tatal unui copil bolnav.

“Eu am venit astazi aici pentru ca sunt singura intretinatoare a unui copil de 35 de ani care are oligofrenie gradul 3 si tulburari de comportament. Nu am primit bani pe lunile ianuarie, februarie si martie”, ne-a spus mama unei persoane bolnave.

“Trebuia sa ne dea banii de concediu pe anul trecut si anul acesta, salariile nu ni le-au dat din ianuarie…Noi nu cerem altceva decat banii nostri la care avem dreptul. Nu avem medicamente si nu mai putem. Acestea sunt pe primul plan la copilul meu, pentru ca este autist” , a spus mama unui alt copil grav bolnav.

Oamenii au incercat pana acum in nenumarate randuri sa obtina induplecare si o solutie la problema lor, insa pana acum, in zadar. Primarul Cornel Resmerita spune ca nu are cum sa rezolve aceasta chestiune pana cand nu se face o rectificare bugetara de la centru.

“Acesti oameni au perfecta dreptate. Trebuie sa se stie clar ca pentru insotitorii persoanelor cu handicap s-au primit salariile numai pentru 6 luni, dar aceste 6 luni sunt impartite pe trimestre, nicidecum primele 6 luni ale anului.  Pe primul trimestru numai pe o luna de zile, pe trimestrul II pe doua luni de zile, pe trimestrul III, la fel, pe doua luni de zile , iar pe trimestrul IV inca o luna de zile.  In total, 6 luni de zile.  Noi am incercat sa facem o rectificare, sa aducem banii de pe trimestrul III pe trimestrul I si II, iar de pe trimestrul IV, la fel , lucru care nu ni s-a probat. Datorita acestui fapt nu s-au putut plati banii. Noi am dori din tot sufletul ca acesti bani sa-i putem plati din bugetul primariei, dar tinand cont ca dumnealor sunt foarte multi, sumele lor sunt mult mai mari decat cele ale angajatilor primariei ca salarii de primit. In acest fel, primaria nu poate suporta si salariile insotitorilor”, a afirmat Cornel Resmerita, primarul Orasului Lupeni.

In aceasta situatia disperata sunt sute de persoane din Municipiul Lupeni, care de luni de zile nu mai au niciun venit.

Luiza Andronache

2 comentarii la „Insotitorii persoanelor cu handicap din Lupeni nu mai au din ce trai

 • 20 martie 2012 la 07:03
  Permalink

  Dar la pensionarii cu 2000 lei pensie cum puteti sa la dati bani ca ajutor de urgenta?

  Răspunde
 • 20 martie 2012 la 14:06
  Permalink

  Ca sa nu mai vorbim si de „ajutoarele electorale” de cate 200 de lei la toti pensionarii… Bani exista, dar se folosesc conform dorintelor tov. primar !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.