Nu mai putin de 9 autoturisme si peste 30 de persoane au fost blocate de o avalansa, ore in sir, pe DN 7A, in zona Cabanei Mija. Tone intregi de zapada s-au prabusit, duminica seara, pe carosabil si au blocat 9 autoturisme in care se aflau 32 de persoane.

Drumul a fost acoperit de zapada pe o lungime de 10 metri, iar nametii prabusiti aveau peste 3 metri inaltime. In zona nu este nici semnal la telefonul mobil, asa ca oamenii au fost nevoiti sa plece pe jos pentru a cere ajutor.

„Nu stim cat au stat blocati, pentru ca in zona nu este semnal la telefonul mobil. Noi am fost anuntati telefonic si am luat imediat legatura cu firma care se ocupa de acest drum, care a trimis un utilaj.

De asemenea, am trimis si noi au autocamion cu 10 subofiteri”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani. La fata locului au intervenit si salvamontistii din Petrosani, mai ales ca in orice moment se mai putea produce o avalansa, din cauza zapezii inmuiate de pe versanti. Pentru ca utilajul nu a facut fata, echipele de interventie au dat ore in sir la lopata si au reusit deblocarea unui sens de mers, asa incat masinile sa poata trece. Salvamontistii ii avertizeaza pe turisti ca oricand in zona zapada o poate lua la vale si sa blocheze din nou drumul.

Carmen Cosman